– Jeg er veldig glad i dobbeltbunner og ordkløyverier

Det blir mørke tekster, litt preking og ikke minst dreven musisering når Frank Skovrand Trio inntar scenen i Mikrobryggeriets bakgård fredag 2. juni.
Foto: Havenstrøm foto

Én ordkunstner og to virtuoser
Det er teks som står i fokus for Frank Skovrand når han lager og formidler musikk. De som møter opp i Mikrobryggeriets bakgård på lørdag vil imidlertid ikke bare få oppleve bra tekst, men også høykvalitets musisering fra dyktige lokalmusikere. Foruten Frank Skovrand består Skovrand Trio av ingen ringere enn multiinstrumentalist og virtuos Freddy Holm, samt Det Norske Blåseensemblets eminente kontrabassist Roger Morland.

Trubadur Skovrand er meget fornøyd med musikerne som utgjør resten av Frank Skovrand Trio.

– Jeg har med meg to virtuoser på scenen som begge to rett og slett er musikk, så det blir mye lek og moro, sier Skovrand til Kandusi.

Noe gammelt, noe nytt og noe mer
Skovrand lover musikk for enhver smak på lørdag, trioen skal fremføre noe nytt og noe gammelt, noe uutgitt – og noe oversatt. Alle Skovrands tre plater er representert på låtlista.

– Tekstene er jo ofte mørke og triste, men det blir også lyse fine ting, sier Skovrand. Litt pent og nede – og litt fart og spenning.

I tillegg til låter fra tre Skovrand-plater vil trubaduren også by på egenoversatte Tom Waits-låter på lørdagens konsert. Dersom stemningen tilsier det kan det hende de oppmøtte også får nyte Joni Mitchell-inspirert låttolkning. Låta ”Begge sider” fra Skovrands tredje plate Drømmevakt er i følge Skovrand selv tungt inspirert av Mitchells ”Both sides now”.

Litt vond å lage
Drømmevakt (2015) var en produksjon som utfordret låtskriver og ordkunstner Skovrand:

– Låtene til Drømmevakt var både veldig fint, men også litt vondt å lage, forteller han.

Musikalsk sett bød ikke Drømmevakt på de store problemene, da Skovrand hadde sørget for å ekvipere seg med en gjeng drevne og dugelige musikere til produksjonen. I tillegg til Freddy Holm og Roger Morland har også Magnus Buer Hansen og Markus Linge medvirket på ”Drømmevakt”. Tekstene til plata bød imidlertid på noen oppoverbakker.

– Tekstmessig har det bydd på noen mentale runder der jeg måtte grave litt i både meg selv og andre, sier Skovrand.
– Men så liker jeg jo også det da – alt jeg lager betyr mye for meg, jeg slipper ikke ut noe som er halvveis, legger han til.

Mulig monolog
Skovrand tror det kan bli en monolog eller to fra scenen på Mikrobryggeriet lørdag. Muligvis benytter han anledningen til litt mellomlåtlig prat under noen av Freddy Holms mange instrumentbytter.

– Jeg er veldig glad i dobbeltbunner og ordkløyverier, så det at tekstene kan tolkes på forskjellig måter er viktig for meg. Men på konsertene hender det ofte at jeg trekker folk med i «min» versjon siden det blir litt preking imellom.

Skovrand er kjent for å være en formidler av rang, og henter gjerne inspirasjon i lyrikken. Selv mener han at noe av formidlingsevnen skyldes skuespillerbakgrunnen.

– Jeg har vel også noen fordeler innen tekstformidling da jeg har fusket i skuespillerfaget i en liten mannsalder. Ikke slik at jeg dramatiserer tekstene og sangene, men at jeg har en vane med å tydeliggjøre teksten.

Flere konsertplaner
Frank Skovrand Trios opptreden på Mikrobryggeriet blir ikke enestående i sitt slag, trioen blir å finne på flere scener i 2017.

– Skovrand trio har planer om å spille der det måtte passe rett og slett fordi vi liker veldig godt å spille sammen, forteller Skovrand.

– Noen dager etter Mikrobryggeriet tar vi en tur til Cafe Magenta i gamlebyen (Fredrikstad), så har vi noen jobber til høsten, avslutter han.

Les mer om konserten 2.juni her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer