– Jeg er besatt av musikk

Den unge ildsjelen, Magnus Nymo(28), er oppvokst i Rakkestad, men flyttet til Halden da han var 15 år gammel og er nå aktuell med punk/alternativ-festivalen ”EMOHUND” som går av stabelen 7. oktober på Feelgood.
Foto toppbilde: Lara Bujanda

Jeg treffer Magnus på Bryggerhuset Syd over en kopp kaffe. Han har nettopp kommet tilbake fra Oslo hvor han har spilt slippkonsert med bandet REGN og jobbet med noen av sine mange prosjekter. Han ble seriøst engasjert i musikk i 8. klasse da han kjøpte sitt første trommesett. Det første bandet var ska-bandet Solar Muffin.

– Jeg husker at broren min, Knut-Oscar, fikk overtalt mine foreldre til å skrive i meldingsboka mi noe som låt noe i nærheten av: ”Magnus skal ikke på skolen fordi han skal spille inn med bandet sitt”

 Magnus snakker varmt om foreldrene og hvordan de, med noen guidelines, lot han finne ut av ting selv.

– Musiker eller advokat. De hadde støttet meg like godt uansett hva jeg hadde valgt. 

Magnus spiller i flere anerkjente band bl.a Årabrot, Regn og Blackbird Raum (hvor han spiller vaskebrett!) men er kanskje mest kjent for å spille i punk/hardcorebandet FORK.

– FORK startet som Damnation i Rakkestad på slutten av 2003. FORK er det bandet som alltid vil være viktig for meg.

Da han får spørsmål om hva som gir han energi til å drive med alle prosjekt og alle de forskjellige banda er ikke svaret langt unna.

– Jeg er besatt av musikk. Ikke bare er det en lidenskap jeg har hatt siden jeg var 12, men nå er det også blitt et yrke for meg. Dessuten har jeg nesten utelukkende venner som er i musikkmiljøet.

12071285_10153028948371193_300212301_n
Foto: Karoline Stenberg Henriksen

– Hvorfor Halden?
-Det var en kombinasjon av at jeg ville starte på musikklinja i Halden og at det å flytte for seg selv som 15-åring virka spennende. Det morsomme er at jeg kom ikke inn på musikklinja og startet på dramalinja i stedet!

 Det tok ikke lang tid før foreldrene til Magnus flyttet etter. Året etter bosatte også de seg i Halden. Han nevner også Rockehuset som en tiltrekning til Halden.

– Rockehuset er et flott tilbud for unge musikere og jeg tror alt for mange (les: politikere) tar for lett på det tilbudet. Om Rockehuset noen gang legges ned vil mange bli berørt av det. Dessuten er det mye god musikk og mange kule band som har fått mulighet til å etablere seg nettopp på grunn av Rockehuset. 

– Hvordan ser hverdagen til Magnus Nymo ut?
– Hverdagen min består naturlig nok av mye musikk og øving. Jobber noen vakter på en samlokalisert bolig. Reiser en del rundt på spillejobber, turnéer osv.

 Som en del av sin minimalistiske livsstil har Magnus flyttet på en øy hvor han bor i telt.

– Hva gjør du når vinteren sniker seg på? Blir du i teltet?
– Nei, jeg har en kompis som låner ut hytta si. Han er borte halve året så han setter pris på at noen er der. Hus trenger mennesker, ikke bare omvendt. Ellers har jeg mange gode venner jeg kan kræsje hos.

 

 – Har du nådd et høydepunkt i karrieren din som du husker godt?
– Toppen av kransekaka hittil var da jeg innså at FORK og REGN var innvevd i Europas punkemiljø. Folk vi har møtt på turné begynte å ta kontakt og anerkjente det vi driver med.

 For andre år på rad setter Magnus opp punk/alternative-festivalen EMOHUND på Feelgood. Dette er en festival som godt gjenspeiler hva Magnus mener med ”innvevd i Europas punkemiljø”. På lineupen finner man band fra Tyskland, Slovenia, Tsjekkia og Oslo samt FORK og et annet punkband som Haldensere setter stor pris på, nemlig Göttemia.

– Har du et spesifikt mål med musikken og/eller festivalen?
– Jeg har egentlig ikke et mål jeg jobber mot. Veien er målet! Har allerede gjort mer og kommet lenger enn jeg noen gang hadde trodd. Jeg tar det litt etter litt og akkurat som det kommer, men det hadde vært kult å gjort Halden til en naturlig stopp på den europeiske ”punkeruta”.

 Festivalen sparker i gang klokken 20:00 onsdag 7. oktober på Feelgood.

Kommentarer

kommentarer