– Jeg ble hektet på opera

Søndag formiddag var Østfold Operakor samlet til prøver i Brygga Kultursal , for snart er det Operafest!

Stoler ble rigget, flygelet kjørt inn og oppvarmingen av koret sto kanskje litt i kontrast til lørdagens Karpe Diem konsert i samme lokale. På gulvet satt noen og tretti korister samlet rundt et flygel.

To haldensere i Østfold Operakor
Det er to korister fra Halden med i koret, Lars Håvard Hagen og Thomas Smith Mathisen. Lars jobber til daglig som ingeniør på Nexans og spiller i blues band, men ble bergtatt av opera tilbake i 2006 på Underwater Pub i Oslo. Stedet er kjent for sitt opera på pub konsept gjennom tiår.
-Jeg sto der og hørte disse praktfulle sangerne så tett innpå kroppen, og det kilte i magen. Det traff meg midt i sjelen og jeg ble hekta på opera, forteller Lars, en vestlandsgutt som føler seg hjemme i Halden. I 2009 ble han med i Østfold Operakor.

Thomas ble med i koret høsten 2010, og har lært seg å like opera med årene.
-Det å få være med i Østfold Operakor får meg til å kjenne på det å være del av noe større, særlig med de store utendørs oppsetningene på festningen. Det å få jobbe med profesjonelle folk som amatør er virkelig moro og lærerikt, sier Thomas.

Østfold Operakor med dirigent Magnis Loddgaard

Operafest med mye innhold
Dirigent Magnus Loddgaard ledet korprøvene. Han har for anledningen omarbeidet Rossinis opera Berberen i Sevilla og presenterer dette for publikum i første avdeling på Operafesten.
-Koret har ikke fullt så mye å gjøre i Barberen, men vi bidrar jo absolutt. Vi synger ikke minst den utrolig meningsfyllte setningen ”Det er ingen glede større enn å se at to har blitt til en”, flirer begge. Den synges av et rent mannskor.

Det er først i andre avdeling koret får blomstre, og det blir toner fra Porgy and Bess, Westside Story og andre velkjente toner.
Både Hagen og Mathisen gleder seg til Che interminable anfi vieni, som er hentet er fra den komiske operaen Don Pasquale komponert av Gaetano Donizetti helt tilbake i 1810.
– Che interminable anfi vieni er vanskelig og meget krevende å synge – og samtidig er det utrolig gøy å få det til, sier en entusiastisk Thomas Smith. Han legger ikke skjul på at de har jobbet mye med akkurat denne sangen. I vinter hadde de en workshop med kormester David Maiwald fra Den Norske Opera & Ballett som inspirerte veldig i dette arbeidet.

Østfold Operakor vil forøvrig holde prøvesang torsdag 12.mai på Fredriksten festning, men først er det altså Operafest i Halden, Fredrikstad og Askim.

Turnéplan:
Brygga Kulturhus 6.april
Blå Grotte 7.april
Askim Kulturhus 8.april

Billetter til premieren i Halden kan kjøpes her.

Artikkelen er betalt av Opera Østfold. 

Kommentarer

kommentarer