Janitsjarmusikk i mai

Hva passer vel bedre enn å samles ved Kommandantboligen på Fredriksten for å spille og lytte til både vårlig og taktfast janitsjarmusikk?

Det vil bys på marsjer, men også andre toner fra mange kjente komponister, og framføringen er det Rakkestad Janitsjar og Tistedalens Musikforening som står for.

Svensk musikk skal få være med på festningen, deriblant Povel 70, et potpurri med Povel Ramels låter. Der kommer både Underbart er kort og Titta det snøar. Drottningholmsmusiken ble uroppført ved bryllup på Drottningholms slott i 1744, men Johan Helmich Ramon skrev musikk som fortsatt er god å høre på. Florentiner Marsch er populær i både symfoniorkestre og janitsjarorkestre, og den vil mange kjenne igjen fra nyttårskonserter fra Wien.

Dette har blitt en fin tradisjon fredag før 17.mai for tistedøler og haldensere, og ekstra hyggelig er det at musikerne fra indre Østfold også ønsker å delta denne gangen.

De tidligere konsertene har vært godt besøkt og nå er det bare å håpe på at vårtemperaturen slår seg til her i distriktet.

Dirigenter er Tor Olav Fjeldhøy og Runar Jansen.

Hjertelig velkommen til et hyggelig musikktreff foran Kommandantboligen fredag 12. mai kl 18.00

 

 


 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer