Jan Erik Norheims Festkonsert

Lørdag 26. mars blir det Festkonsert i Immanuels kirke i anledning organist Jan Erik Norheims 70-årsdag! Søndag har Jan Erik invitert Ingemar Herbert Paul Olsson til Metodistkirken for å spille konsert.

Jan Erik Norheim har vært organist i 54 år, hvorav omtrent 30 har blitt tilbragt her i Halden,

– Jeg har spilt med og for mange solister, derfor hadde jeg en plan om en festkonsert med et veldedig formål, forteller Jan Erik.

Jan Erik Norheim.

Organisten forhørte seg med musikere han hadde jobbet med, og mange sa ja til å bidra på en konsert. Metodistkirkens misjonsselskap foreslo å «bygge» en brønn i Liberia for inntektene fra konserten, dermed ble det bestemt at pengene skulle gå til dette formålet.

– Det har vi klart på grunn av gode sponsorer med giverglede, forteller Jan Erik. Dette var før det brøt ut krig i Ukraina. Men nå som målet er nådd, går alle penger som kommer inn utover dette – og fra Vipps – til Metodistkirkens arbeid i Ukraina.

Følgende artister dukker opp som solister på Jan Eriks Festkonsert:

Aasmund Kaldestad

– Vi har kjent hverandre i mange år og jeg har fått spille for ham på flere konserter, begravelser og så videre, forteller Jan Erik.

Dag Brandth

– Er et hyggelig bekjentskap som jeg har fått akkompagnere i bryllup og i begravelser.

Erik Andre’ Hvidsten 

– Erik har jeg kjent fra barneskolen hvor han gikk sammen med min eldste sønn. Han var med i den siste oppsetningen til Gledessprederne hvor han sang blant annet Fattig Bonddreng, som han også vil synge på denne konserten.

Irene Lundblad

– Har jeg spilt for og med i mange år, forteller Jan Erik. Vi har gjort flere TV produksjoner, vært i Tyrkia og innviet Det Norske Hus i Alanya.

Suzanne Murphrey

– Suzanne ble jeg kjent med gjennom Irene, vi har gjort felles TV produksjoner, julekonserter og andre konserter.

Tres: Kristin Harboe, Gro Janet Moe og Inger Marie Vierli Vold

– Jeg har laget julekonserter med Tres i Rokke kirke i ca 17 år.

Tres! Gro Janet, Inger og Kristin.

Gledessprederne

– Gledessprederne er mitt hjertebarn, et sted for glede og omsorg, sier Jan Erik. Vi har gjort tre forestillinger i Brygga med fullsatt sal først: Folk og Røvere i Kardemomme by, Putti,Plutti,Pott og Sanger fra Astrid Lindgrens verden. Vi sang også for Dronning Sonja under hennes besøk i Immanuels kirke.

Santo

– Santo er et kor som var satt sammen av mennesker fra Metodistkirken og Rokke bedehus. Nå har det gjenoppstått, og skal avslutte konserten.

Organist/kantor kollegaer:Maria Haug Johansen, Knut Ronald Haugen, Pål Espen Haugen

Arild Elnes

– Arild har jeg spilt sammen med i ca 30 år, han har vært en trofast og trygg medspiller og sier ikke ofte nei! Er ofte med i vår trio.

Arild Elnes. Foto: Veronica van Groningen.

Pål Esben Gustavsen

– Er en dyktig trompetist, og vi har spilt sammen på Jazzgudstjenester etc.

Vegard Grinnbo

– Vegard er en trompetist som jeg spilt med i mange år i Metodistkirken, alltid en glede å spille sammen.

Andreas Gaulin

– Jeg ble først kjent med Andreas gjennom noe helt annet enn musikk. Han var med sammen med de andre trompet/saxofon-spillere under Årskonferansen til Metodistkirken i Immanuels kirke, det skal de de også gjøre på lørdag.

Jørgen Konradsen er konferansier, han er tekstforfatter, «komiker» og en god venn av vår familie, forteller Jan Erik.

Jenny Marie Norheim

– Er vår yngste datter, hun har musikklinja fra Risum, musikk fra Høgskolen og NLA, har vært regissør for alle tre forestillingene til Gledessprederne.

Jenny Marie.

Søndagen etter jubileumskonserten har Jan Erik invitert Ingemar Herbert Paul Olsson til å spille i Metodistkirken. Som en slags bursdagsgave til seg selv.

– Ingemar ble for oss som var unge voksne på 70 tallet en sanger som vi gjerne lyttet til. Første gang jeg traff Ingemar var i Slottskogsparken i Gøteborg i 1971. Siden kom han og gjorde en turné på Østlandet. Nå kommer han tilbake på søndag 27. mars kl 19.00 i Metodistkirken. Dette er konsert jeg ønsket til meg selv og andre i forbindelse med min 70-årsdag.Han er like aktuell – om ikke mer – i dag. Han skriver tekster som alle kan gjenkjenne seg i. Turen og timen er vel verdt et besøk! Ingemar har også med seg CD’er og bøker.

Ingemar Herbert Paul Olsson i Slottskogsparken i Göteborg. Foto: Jan Erik Norheim.

Konserten i Immanuels kirke lørdag starter klokken 17!

Konserten i Metodistkirken søndag starter 19. 

Gratis inngang på begge konserter!

Kommentarer

kommentarer