Jakten på julegrøten!

Klokken er rett før 14.00, lørdag den 19. desember. Ved siden av andedammene på Fredriksten festningen står det et spent publikum. Når klokken er slagen to, blir vi ledet til julenissen, nissemor og ungene deres sitt hjem. Her er nissene i full gang med å pakke inn julegaver.

Nissemor har laget en magisk grøt, som julenissen må spise, for å kunne bli magisk og få levert julegavene til alle barna. Men i år er julegrøten til nissen blitt borte! Nissene skjønner fort at dette er et mysterium de ikke klarer å løse alene, og de trenger vår hjelp.

Sammen drar vi ut på jakt etter julegrøten, og første stopp er hos reinsdyrene. Her blir vi møtt av Rudolf og resten av reinsdyrflokken. Rudolf forteller at også hans magiske bjelle har blitt sporløst borte.

Reinsdyrene blir med oss videre på jakten, og vi går til musene i håp om å få noe svar. Hos musene har det også skjedd noe merkelig. Noen hadde tatt en stor bit av den ene osten, og farget melken til musebarna blå!

Sammen med musene, reinsdyrene og nissene, vandrer vi videre gjennom nisseland. Kanskje alvene og snømannen Kalle kan gi oss noe svar. Dessverre er det triste nyheter hos alvene også.

Alven Nepmar har forsvunnet. Nå er det ingen annen vei enn å dra til skogens heks og Bamse Brakar, for å få noen svar. Bamsebrakar har vært vitne til en mystisk oppførsel fra Rampenissen de siste dagene, og leder oss videre til han.

Det er et sjokk for alle i nisseland, da det viser seg at alven Nepmar har stått bak alle rampestrekene, som rampenissen selv.

Til tross for rampestrekene, blir julen heldigvis reddet, og publikum får en stor takk for hjelpen før alle i nisseland vendte hjem.

Dersom en ikke hadde julestemning fra før, klarte hvert fall Veslefrikk barna å gi oss det! Festningen ble fylt med latter, godt skuespill og gode tradisjonelle julesanger gjennom hele forestillingen. Det er imponerende hvordan Monia har klart å skrive og sette sammen en så vellykket og fin forestilling, på kun få dager. Ikke minst imponerer igjen Veslefrikkbarna med gode prestasjoner.

Løsningen om en et utendørs spill, ble et godt alternativ for både skuespillere og publikum, etter et tøft år. Selv om forestillingen var et alternativ for de avlyste forestillingene, håper jeg «Jakten på julegrøten» vil bli en årlig tradisjon. For dette var virkelig magisk.

Tekst og foto: Aurora Berger Grosvold.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer