Jahn vi Elsker

Lørdag 9. februar blir det en hel kveld med Jahn Teigen på Brygga kultursal med hyllestkonserten Jahn vi elsker. Skal du ha billetter må du raska på, for her er det snart utsolgt!

Jeg kjører meg en tur ut på Ystehede for å ta en liten prat med ensemblet bak Jahn-hyllesten neste helg. Ute på gårdsplassen på Furuvarp er det fullt av biler. En jevn strøm av folk med og uten instrumenter tramper av seg snøen på trappa før de rusler inn i studioet på låven. Det er halvannen uke til teppet går opp for Jahn vi elsker på kultursalen, og nå er det finpussinga igjen. Når alle har stablet seg på plass teller vi ni sjeler i studio. Her finner vi Marit Trønnes, Magne Skibsted Jensen, Per «Pedal» Dahl, Terje Johansen Saxvik, Marita Furuvarp, Svein Tore Furuvarp, Tommy Wærnes, Tommy Kristiansen og Camilla Mathisen.

Hva er bakgrunnen for at dere vil hylle Jahn Teigen?

-Det er jo først og fremst fordi Jahn Teigen fyller 70 år, sier Marit.

De andre nikker til dette.

-Men han har jo bursdag i september, skyter Per inn, så vi valgte egentlig å feire unnfangelsen av Jahn Teigen da.

De andre flirer.

Det var Marit og Magne som først begynte å snakke om et Jahn Teigen-show.

-Vi samla troppene i mai, forteller Magne, og da hadde vi allerede snakka med Brygga kultursal som gjerne ville ha konserten i februar. Dette har vært omtrent som et svangerskap, frøet ble sådd i mai og ni måneder senere skal vi på scenen. Gudene vet hvor de månedene har blitt av! Nå er det ti dager til!

Folk teller på fingrene og ser på hverandre. Det er ikke lenge til konsert nå.

Folket i studio har spilt og sunget sammen før. Men aldri Jahn Teigen! Totalt teller ensemblet 13. De tre vokalistene Magne, Per og Tommy skal stå i front. Konferansier Terje skal imidlertid også synge. Synge skal også kordamene Marit, Marita og Camilla. I bandet finner vi Tommy Kristiansen på bass, Svein Tore Furuvarp på trommer, Christer Andersson og Roy Løvli på tangenter og Andre Teig på gitar. Repertoaret er plukket både fra Teigens solokarriere og Prima Vera-tiden.

-Det er jo litt vanskelig å plukke fra sangkatalogen til en fyr som har gitt ut tolv LPer og haugevis med andre ting, sier Terje. Og alt skal kokes ned til to ganger 45 minutter! Da er det sikkert mange som kommer til å savne noen låter. Men vi håper vi har plukka låter som folk kjenner igjen og liker.

-Vi har tatt hensyn til publikum, forteller Magne, det blir mye kjent.

Gjengen garanterer noen absolutte hits. Som for eksempel Mil etter mil, Det vakreste som fins og Optimist.

-Og så blir det en del Prima Vera-låter, legger Magne til, og her har vi plukka ut det som er mest Teigensk. Men karrieren hans spenner jo vidt. Han gikk fra å være rocker og rebell til å bli hele folkets Teigen i løpet av karrieren. Han ble litt mer stueren med årene.

Jahn Teigen anno 1983. Her med Prima Vera i Stockholm. Foto: Trygve Indrelid, Riksarkivet.

Ikke alle i studioet har vært Teigen-fans, men Magne er en av dem som hører til i fanskaren. Han så Teigen live for første gang i 1978.

-Vi var i Tindlundhallen på Greåker da han kom hjem fra Paris med null poeng, forteller Magne, med Jonas Fjell-band som backingband. Det var helt fantastisk. Året etter kom han med den norske plata si. Da dro vi en gjeng fra Halden for å gå på konsert. En av gutta løp opp på scena med blomster. Vi var Teigen-fans.

Jahn Teigen blir nok ikke å finne blant publikummerne på kultursalen neste lørdag. Men Magne synes gitaristen fyller kravet til Teigensk nærvær.

-Vi har jo ikke Teigen, men vi har En Teig. Gitaristen vår heter nemlig André Teig.

-Nærmere kommer vi ikke, sier Terje.

Blir det splitthopp?

-Ja, Terje skal ta seg av det, sier Marita.

De andre ler. Splitthoppene får vi kanskje heller nøye oss med å minnes når gjengen tar plass foran instrumenter og mikrofoner lørdag neste uke. Noe sier meg at vi skal klare oss godt uten splitthoppene,. Skal man dømme etter stemningen i studio blir det både høyt energinivå og god stemning i Brygga kultursal lørdag 9. februar.

Etter konserten blir det Teigen-nasj i minglerommet på Thon. Der kan du få en prat med artistene og shoppe merch.

-Det kommer folk fra fanklubben for å selge plater og Teigen-effekter, forteller Magne.

Billettene går unna. I skrivende stund er det kun 21 billetter igjen!

-Vi har søren meg snart solgt ut hele kultursalen, sier Magne.

-De er glade i allsang i Halden vet du, sier Marit.

-Ja, de er nok det, sier Magne. Men det er moro at folk støtter opp om lokale ting, det synes jeg haldenserne er veldig flinke til.

På scenen lørdag finner du også barnekoret Koriallverdenellerno!

Vil du se Jahn vi elsker på kultursalen lørdag 9. februar? De få billettene som er igjen kan du finne her.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer