Jahn vi elsker på Kokkekollektivet

Gikk du glipp av vinterens store Jahn Teigen-happening i Brygga kultursal? Fortvil ikke, fredag 6. september gjentar kvartetten Magne Skibsted Jensen, Terje Johansen Saxvik, Per Dahl og Tommy Wærnes bedriften og holder nok en hyllestkonsert for Jahn Teigen. Denne gangen skal Jahn hylles i Kokkekollektivets bakgård. 

Jahn Teigen blir 70 år i september, og her i Halden ble den folkekjære artisten feira med brask og bram og konsert i kultursalen i februar. Men Magne Skibsted Jensen og gjengen ser seg ikke helt fornøyd med feiringen av jubilanten ennå.

-Sammen med et fem mann sterkt band, korister og barnekor skal vi fremføre de kjente og kjære sangene til Jahn Teigen og Prima Vera på flere ulike scener i høst, forteller Magne.

Kokkekollektivets bakgård er første scene ut. Fredag 6. september rigger Jahn-gjengen seg til på utescenen mellom Kokkekollektivet og Mikrobryggeriet for å feire 70 år med Jahn Teigen. Klassikerne vil ikke la vente på seg, vi nevner i fleng: Glasnost. Optimist. Do Re Mi. Min første kjærlighet. Blant annet.

“Jeg tenker opp når jeg er nede om og om og om igjen”. Optimister på Brygga i februar. Foto: Ellen Midtfjeld.

-Vi fikk mange gode tilbakemeldinger etter konsertene i vinter, forteller Magne. Vi tok en evaluering etter begge konsertene var unnagjort, og da var det henda i været på hele ensemblet når vi lurte på hvem som ville være med videre og gjøre flere konserter.

Les om Jahn vi elsker i kultursalen her.

Med ett unntak vil den samme besetningen som i vinter innta scenen bak Kokkekollektivet neste helg. Marita Furuvarp hopper inn som solist i Camilla Mathisens sted og synger Voodoo, ellers finner vi den samme gjengen bak mikrofoner og instrumenter:

I front finner vi den syngende konferansieren Terje Johansen Saxvik, samt vokalistene Tommy Wærnes, Per “Pedal” Dahl og Magne sjøl. I bandet finner vi Tommy Kristiansen på bass, Svein Tore Furuvarp på trommer, Christer Andersson og Roy Løvli på tangenter og Andre Teig på gitar. Kordamer er Marita Furuvarp, Mona Stenberg Thoresen og Marit Trønnes. Og så skal barnekoret Koriallverdenellerno kore og danse. Repertoaret er plukket både fra Teigens solokarriere og Prima Vera-tiden.

Sala Palmer er pen. Foto: Ellen Midtfjeld.
Barna i Koriallverdenellerno korer under Voodoo på kultursalen i februar. Foto: Ellen Midtfjeld.

-Lørdag 28. september skal vi spille på Glenghuset i Sarpsborg, forteller Magne. Det er ekstra moro at vi skal gjøre to konserter i september, for det er jo bursdagsmåneden til Jahn Teigen. Han har bursdag dagen før Glengkonserten, så på lørdag håper jeg noen i ensemblet kan bake en kake eller kanskje et par hundre kanelsnurrer. På bursdagen hans den 27. september går vi faktisk i studio med Jul i Halden og spiller inn Slå Ring. Det blir en fin bursdagsfeiring.

Konserten på kultursalen i februar var utsolgt, så noen var det jo som ikke fikk være med og feire Jahn den gangen. Nå får du altså sjansen igjen.

-Vi håper de som gikk glipp av konserten første gangen benytter sjansen nå, sier Magne. Kjenn din besøkelsestid; bli med på tidenes 70-årsfest med sanger fra vår alles kjære jubilant.

Jahn vi elsker altså dere, i Kokkekollektivets bakgård fredag 6. september klokka 20.30.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer