Jahn ble elsket

Lørdag kveld ble Jahns Teigens navn skrevet med store, glitrende bokstaver i Brygga kultursal. 

Jahn skulle jo ha vært der. Han skulle ha sittet på første rad han, og bare tatt i mot den kjærligheten til musikken hans som fylte kultursalen lørdag kveld. Jeg trur han hadde digga det. Det gjorde i hvert fall jeg. Og jeg trur ikke jeg var alene om det.

Det er ikke en liten oppgave å skulle lage en 70-årshyllest til en showmann med en så variert og langstrakt sangkarriere bak seg som Jahn Teigen. Hvor skal man begynne? Jo, man begynner med Voodoo selvfølgelig.

Camilla Mathisen og barna fra Koriallverdenellerno startet Teigen-kalaset med Voodoo. Camilla synger innmari fint.

Det er jo én ting som er nødt til å være på plass hvis man skal gjøre Teigen riktig, og det er det vokale. Både Tommy Wærnes, Per Dahl og Magne Skibsted Jensen innfrir vokalt, alle med imponerende teigenske stemmeegenskaper. Det er ikke bare bare å gå i fotsporene til den lille mannen med den store stemmen, hvis noen skulle være så dumme å tro det. Det skal gå høyt, det skal være trøkk, og lungekapasiteten bør være på northugske nivåer. Det er jo en artig tvist at Per «Pedal» Dahl, som aldri har eid en eneste Teigenplate i sitt liv, egner seg så godt som Teigen på scenen lørdag kveld. Dette kan være en ny karrierevei altså Per!

Per kan synge Teigen.

Teigengjengen på scenen lager et show med driv og trøkk lørdag kveld, med en deilig miks av gåsehudballader og allsangnumre fra både Prima Vera-perioden og Teigens solokarriere. Gutta i bandet legger det stødige grunnlaget som trengs, lydbildet er tettvevd og fint og blir det perfekte backdroppet for de vokale prestasjonene. Konferansier Terje Johansen Saxvik frir til publikum med sine stadige kostymeskift og bløte vitser, og publikum svarer med latter, klapp og begeistring.

Konferansier Terje er fornøyd med at han rakk å få på seg Spiderman-kostymet før han skulle ut på scenen igjen, helt til det viser seg at Jahn aldri har kledd seg ut som Spiderman.

Innimellom dukker de sjarmerende korjentene fra Koriallverdenellerno opp og hjelper til med koringen. Ikke at kordamene Marit Østli Trønnes, Marita Furuvarp og Camilla Mathisen trenger hjelp altså, ikke i det hele tatt. Men de sarte lyse jentestemmene passer jo innmari fint på Glasnost, Optimist, Do Re Mi og Bli Bra Igjen. 

Allsang og energi

En fullsatt kultursal er med fra første Teigenstrofe. Hver gang jeg snur meg bakover for å sjekke ståa er det allsang på gang. Noen er med kun i refrenget, andre henger med fra første til siste vers. Er det sånn at vi ikke henger helt med på hitparaden så sørger Magne fort for at vi kommer oss på beina igjen. Magnes tilsynelatende utømmelige energibank smitter over på oss i publikum, det nytter ikke å henge med huet når denne mannen står på scenen:

Teigen #3, Tommy Wærnes. Får til de teigenske vrælene like godt som den lille mannen selv.

Nå kan Jahn Teigen bare bli 70, for her i Halden har vi feiret ham så det holder helt til 80.

Se flere bilder fra konserten her:

Kordamene Camilla Mathisen, Marit Østli Trønnes og Marita Furuvarp.
Publikum på beina under Bli bra igjen.
Sala Palmer er pen.
Svenskefaen har ikke sans for musikk.
Sjarmerende skjelettdans.
Duett med Camilla og Tommy.

Her følger noen bilder fra Ingar Henden også, han var på plass med kamera i kultursalen lørdag kveld:

Teigenbandet består av Tommy Kristiansen på bass, Svein Tore Furuvarp på trommer, Christer Andersson og Roy Løvli på tangenter og Andre Teig på gitar.

 

Kommentarer

kommentarer