Irsk folkemusikk på Høna

Fredag 5. juli dukker Beyond the Fields opp på Halden Mikrobryggeri for å spille irske folketoner i bakgården. 

For dere som ikke har hørt Beyond the Fields spille før kan vi fortelle at det dreier seg om vakre, ujålete, irske folketoner med dyktige instrumentalister og vokalist Gunn Heidi Larsens fløyelsstemme attåt.

Det var sjølvaste fjesboken som sørga for at Beyond the Fields-eventyret starta i sin tid.

-Gunn Heidi hørte Ketil Liland legge ut musikk på Facebook, forteller vokalist og felemann i Beyond the Fields, Eivind Stensrud. Han spilte meget bra sekkepipe, på en sekkepipe han hadde anskaffet seg bare tre uker tidligere.

Gunn Heidi ringte til Ketil, og fortalte at hun og ektemannen Eivind hadde planer om å starte band. Ville Ketil være med? Det ville Ketil. Ketil, Gunn Heidi, Eivind og nå avdøde Chris Nilsen utgjorde den gangen stammen i Beyond the Fields.

-Vi har hatt med mange ulike gjesteartister, forteller Eivind.

I år har Beyond the Fields skaffa seg et nytt tilskudd til bandet, nemlig Juha Rossi. Juha og kona Gunn Helene flytta til Halden for halvannet år siden. Juha har vært aktiv musiker i mange år, og turnerte som medlem i orkesteret Akkompagniet, som spilte folkemusikk fra Balkan. Juha har spilt gresk bouzouki på flere Oslo-restauranter i mange år, men har også spilt både country og blues i diverse sammenhenger. Foruten bouzouki spiller Juha gitar, mandolin, banjo og diverse perkusjon.

Beyond the Fields pakker fløyter, fiolin, sekkepipe, gitarer, bouzouki, mandolin, bass og flere andre instrumenter i bilen når de setter kursen mot Høna på fredag.

-Vi spiller hovedsakelig irsk folkemusikk, forteller Eivind, men har også innslag av skotske, engelske og amerikanske folketoner. Vi kommer til å spille to sett med tradisjonell irsk folkemusikk, vakre ballader, jigs, reels og hornpipes. Mye av særpreget er også Gunn Heidis fløyelsmyke folkstemme. Hun minner om Sandy Denny, Mary Black, eller Dolores Keane……velg selv. Soundet vårt ligner the Chieftains, Altan og De Dannan, med preg av den mer folkelige varianten av musikken.

Beyond the Fields har spilt for fulle hus på både Herregårdskaféen og Bryggerhuset flere ganger.

Hvorfor skal vi komme og høre Beyond the Fields spille?

-Folk bør komme og høre fordi vi er rett og slett et veldig bra band, sier Eivind. Dette er teknisk krevende musikk som svinger sykt. Det er ikke mange i Norge som driver med det vi holder på med. Konserten er nok ikke noe for de som er klar for dans og hæla i taket. Mer for dem som vil nyte god drikke, god stemning, god musikk, synge med og kose seg.

Konserten starter klokka 20.00!

Inngang kr 275,- VIPPS til 567232 foretrekkes (helst ingen kontanter)

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer