Inviterer ukrainske flyktninger til å tromme

Halden Drum Corps inviterer ukrainske flyktninger til å bli med og tromme gratis med trommekorpset i vinter. Målet er å tilby en fin, musikalsk aktivitet i et hyggelig og sosialt miljø.

Da Norsk musikkråd søkte etter frivillige lag og organisasjoner som kunne ta inn ukrainske flyktninger og gi dem gode opplevelser, sendte trommegeneral i Halden Drum Corps, Vidar Eilertsen, en søknad.

– Greia er å invitere folk som har flykta fra krigen inn i et sosialt miljø, der de kan oppleve mestring og positivt samhold. Trommer og rytmer er ikke avhengig av språk, men det er et fint utgangspunkt for å lære seg både om språket og kulturen vår. De har jo flytta fra hus og familie og venner, så de trenger å oppleve noe som er positivt og hyggelig.

Sjefen for Halden Drum Corps: Vidar Eilertsen. Foto: Ellen Midtfjeld.
Halden Drum Corps trommer på Musikkens dag i Oslo i juni i fjor. Foto: Ellen Midtfjeld.

Flyktningene tilbys ukentlig trommeopplæring i trommekorpsets øvingslokaler på Øberg, der de i første omgang øver i en egen gruppe før de eventuelt kan gå videre til hovedkorpsets øvinger om ønskelig.

– Halden Drum Corps er en veldig positiv og fin gjeng, det er et godt sosialt miljø. Vi har åpne armer og et stort hjerte.

Som partner i prosjektet valgte Vidar Tanya Stang Lund på Vannvogna. Målet for de nye trommisene er en konsert i mars, og Tanya, som selv er ukrainer, stiller med både scene og språkkunnskapene. En perfekt kombo!

– Vi har trykka opp reklame for prosjektet nå, forteller Vidar, så skal vi rundt i byen og spre informasjon om dette så godt vi bare kan. Men vi trenger jo hjelp. Er det noen som kjenner noen som kjenner noen, bruk jungeltelegrafen og gi beskjed til folk om dette.

Halden Drum Corps hadde konsert på Aladdin scene før jul. Foto: Ellen Midtfjeld.

I tillegg til at trommeopplæringen er gratis, stiller Vidar med alt utstyr som trengs. Aldersgrense? Fra ni år og oppover.

– Det er stor takhøyde, vi gleder oss til å spille og kose oss og le og ha det fint. Vi skal ha fokus på det sosiale, grille og kose og finne på hyggelige ting sammen. Det språkmessig finner vi ut av etter hvert! Jeg kan jo litt ukrainsk, men ikke mye.

Hva kan du da?

– Jeg kan «hei», «bra» og «ha det».

Man kommer langt med «hei», «bra» og «ha det», eller hva? I hvert fall når det kommer med trommegeneralens eminente trommekunnskaper og gode humør!

Trommeøvingene for ukrainske flyktninger vil foregå 18.45 til 19.45 hver tirsdag.

PS. Det er plass til nye medlemmer i trommekorpset, både på junior og senior!

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer