Inviterer til Operafest

Onsdag 6.april har du muligheten til å bli bedre kjent med Barberen i Sevilla, være med i Figaros Bryllup  og bli kjent med det afroamerikanske livet i tidlig 30-årene gjennom Porgy & Bess.

For tredje året på rad inviterer Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold til Operafest i Brygga Kultursal.
I år har de fått med seg en rekke spennende solister og Østfold operakor. I tillegg er Magnus Loddgard dirigent og Sigrid Strøm Reibo har konsertregi.

IMG_0752_OperaFest
Fra en tidligere Operafest. Foto: DNBE

Torsdag formiddag er vi innom kultursalen der prøvene er godt i gang. Stemningen er løs og ledig, men samtidig veldig fokusert. Programmet de presenterer er spennende og variert.
Ensemblet og solistene går gjennom neste nummer sammen med dirigent Magnus Loddgard.
– Og så lurer jeg på om vi skal endre en tone i takt fire, spør han. Det er i alle fall ingen tvil om at fokuset er på plass der de spiller og jobber seg gjennom stykkene.

I første avdeling skal publikum få stifte nærmere bekjentskap med den kjente Barberen i Sevilla.
Operaen er for anledningen omarbeidet av Loddgård som har laget en forrykende kortversjon.
Loddgard er både pianist og dirigent, og han er ikke ukjent med opera i Halden.
Det var han som var dirigent for Opera Østfolds oppsetning av Tosca på Fredriksten festning.

Reibo har tidligere jobbet på Rogaland Teater, Hålogaland Teater, Det Norske Teater og Den norske Opera og Ballett. Hun er nå ansatt som en av Nationaltheaterets hus-regissører.
Hennes siste store regioppdrag var den direktesendte åpningsseremonien for Ungdoms-OL på Lillehammer.

Andre akt starter ved at publikum får bli med i velkjente Figaros Bryllup av Mozart. Deretter går turen til West Side Story.
Videre inviteres man til det afroamerikanske livet i fiktive Catfish Row i Sør-Carolina på 30-tallet. Porgy and Bess har blitt kalt ”Amerikansk folkeopera” og mange vil nok kjenne igjen sangen ”I got plenty of nuttin.”
Operafesten avsluttes med Don Pasquale av Gaetano Donizetti. Operaen hadde urpremiere i Paris i 1843, handlingen utspiller seg i Roma på 1700-tallet.

Det er en bredt sammensatt gruppe solister som skal lede publikum gjennom Operafesten.
Sopran Berit Solset har sunget med en rekke orkestre i hele Europa. Tenor Petter Moen har så vidt passert 25 år, men har mye erfaring allerede. Han har blant annet sunget i Carmen ved Den norske Opera og Ballett. Baryton Bernt Ola Volungholen startet sin musikalske karriere som tubaist, men oppdaget etter hvert at han kunne synge også. Denne våren debuterte han som Atle Antonsen sin stedfortreder i Tryllefløyten. Bassen Kjetil Hugaas er en nestor blant operasangere i Norge. Han har vært tilknyttet både Kungliga Operan i Stockholm og Den norske Opera og Ballett.

Billetter til Operafest kan kjøpes her.

Artikkelen er betalt av Det Norske Blåseensemble.

IMG_5089

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer