Inviterer til Julemarked i hagen

I førjulstiden er det mange julemarkeder i Halden-distriktet. Et av de som virkelig skiller seg ut i mengden er Julemarkedet på Watvedt.

Du har kanskje sett arrangementet på facebook? Det fremstår nesten som et arrangement i nabolaget med privatpersoner som arrangerer og bilde av en fin gapahuk. Og slik er det faktisk også. Vi har tatt en prat med en av initiativtagerne til det arrangementet som muligens gir mest hjemme-hos-følelse av alle julemarkedene, Gro Thomassen. Historien om Julemarkedet på Watvedt startet i 2013.
– En av naboene våre, Turid Høvik, skulle være med og arrangere en julemesse i Fredrikstad i 2013 og lurte på om jeg ville være med og selge mine sømarbeider. Siden samboeren min, Thor Aage Skoglund, er en skikkelig ”Snekker Andersen” deltok han også med sine treprodukter, forteller Gro. Men messa i Fredrikstad ble ingen publikumssuksess og de satt igjen med mye varer etterpå.
– Så da slengte jeg ut av meg en ide om at ”Vi kan jo bare sette alle varene i hytta vi har bak i hagen og legge en lapp i postkassa til alle naboene. Så inviterer vi dem til et salgsmarked”.

Som sagt, så gjort og dermed begynte snøballen å rulle for et Julemarked på Watvedt.
– Vi var spente på om det ville dukke opp noen og vi trengte ikke å vente lenge. Det strømmet faktisk på med naboer og jeg er sikker på at de syns det var like rart og morsomt som vi syntes!

Hagen som Gro snakker om er ikke som enhver annen hage. Her har de gjort plass til både gapahuk, hytte (som er bedre kjent som Spikkebua), Villmarksbua og redskapsbua ”Gullgraverbua”.
– Vi gjentok arrangementet i 2014 og 2015. Har utvidet litt hvert år med nye ting og nye boder vi fyller med varer og aktiviteter, forklarer hun.

Årets Julemarked er 6. og 7.desember.
– Vi styrer og stæsjer for at alt skal være klart. Vi kommer til å selge mye forskjellig og julemarkedet har blitt så populært at naboene spør om å få bidra. I år er det nabo Lena Johansen som er den heldige utvalgte. Hun stiller med Lena’s Ripsgele som er helt perfekt til julesteika eller på brødskiva!

Det blir mye forskjellig å velge mellom på Watvedt og fellesnevneren er at det er hjemmelaget. SkogThors hjemmespikka lysestaker, Gro’s naturlige og hjemmelagde leppepomader, Turid’s hjemmestrikka sokker og produkter fra Radet gårdsutsalg er noe av det du kan kjøpe.
– Min datter, Caroline Fuglevig, har vært på ”halve-verden-rundt-reise” og har tatt med seg en vanvittig god oppskrift fra Australia. Så nå lager vi klar Salted Caramel Sauce for salg på julemarkedet. Har man ikke smakt den så har man virkelig gått glipp av noe, frister hun.

Som seg hør og bør på et Julemarked blir det bål, gløgg og pepperkaker også.
– Vi håper flere finner veien til vårt lille lokale julemarked og finner en artig julegave til en rimelig penge. Sitt rundt bålet og kos deg med gløgg og pepperkaker. Stikk innom kafeen og få deg en vaffel og kaffe. Har du ikke tid til middag så kjøp deg en pølse i brød og ta en hyggelig prat med andre julemarked-gjester, oppfordrer Gro.
– Dette er kun for moro skyld så vi håper folk får en fin kveld her hos oss!

Julemarkedet er 6. og. 7. desember kl. 18 til 21 i Watvedtveien 19.
Du finner mer informasjon om arrangementet på denne facebooksiden.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer