Inviterer til julaften for alle

For det tolvte året på rad åpner Wenche og hennes frivillige dørene på Haldens Klub og inviterer til gratis julefeiring for dem som trenger noen å feire jul med. 

Forberedelsene startet for lenge siden. Menyen er planlagt, og gaveplanen er klar. Alle barna som kommer på åpen jul på Haldens Klub får nemlig en julegave. På Frivillighuset står Celine Sva Gaperød og bretter pakke-esker til julegavene barna skal få. Hun har nemlig fritime, og kom løpende bort til Frivillighuset for å brette så mange esker hun klarer før det ringer inn til neste skoletime. Pappeskene har blitt donert av Peterson Packaging.

Celine bretter og stabler juelegaveesker på Frivillghuset. Foto: Ellen Midtfjeld.

-Peterson hadde stand på julemarkedet på festningen, forteller Wenche, der sto de og solgte pappesker til inntekt for julaften-feiringen vår. De ringte oss fra Peterson i høst, de ville gjerne hjelpe noen lokale aktører på sitt nye tilholdssted. Så da ringte de til meg. Det er jo veldig hyggelig.

120 til bords

I år som i fjor deler Wenche julaften på klubben i to selskaper: Ett for barnefamilier tidlig på dagen, og ett for voksne senere på kvelden. Totalt var det 120 gjester på Wenches to juleselskaper i fjor.

-Vi syntes det gikk veldig greit da vi delte arrangementet i to i fjor, sier Wenche, så vi fortsetter med det. Mange av barnefamiliene som kommer på julefeiringen vår har aldri opplevd en tradisjonell norsk jul før, og synes det er flott å få muligheten til å være med på det. Men familieselskapet er ikke bare for de som har flyttet hit fra andre land, det er ment for alle de familiene i Halden som har et behov for noen å være sammen med andre på julaften.

Sånn ser det ut når Wenche og hennes frivillige dekker på til julaften i Haldens Klub. Flott, ikke sant? Dette bildet er tatt på lille julaften i fjor. Foto: Ellen Midtfjeld.

For barnefamiliene starter juleselskapet på Haldens Klub klokken 12. Det serveres grøt og julegodterier, og så kommer julenissen med gaver til barna. Etterpå blir det gang rundt juletreet. Selskapet for de voksne starter klokken 17.

Tradisjonen tro er det Sebastian Engh som er sjefskokken for julefeiringen på Haldens Klub. På menyen står ribbe og pinnekjøtt – med hjemmelaget surkål selvfølgelig. Og julegrøt til barna. Til dessert blir det Sebastians berømte karamellpudding. Og så blir det musikalsk underholdning.

-Det er mye ensomhet der ute, sier Wenche, og en sult etter å treffe andre mennesker. Veldig mange av oss har det veldig bra, men vi vet jo at det er mange som ikke har noen å snakke med. I jula blir kontrastene veldig store. De fleste av oss har store familieselskaper og mange arrangementer å gå til i jula, men det er ganske mange som er ensomme. For den som ønsker å ha noen å være sammen med på julaften kan dette være et alternativ.

Mye av inntektene til juleselskapet kommer fra Tista senter. De selger godteposer til inntekt for julaften på Haldens Klub.

-Vi får rundt tjue tusen fra Tista senter, forteller Wenche. Dette arrangementet hadde ikke blitt noe av uten Tista senter.

Kunne du tenke deg å feire jul på Haldens Klub? Eller kjenner du noen som kanskje trenger selskap på julaften? Det er bare å ta kontakt med Wenche på Frivilligsentralen. Påmeldingsfristen er 12. desember.

Kommentarer

kommentarer