Inviterer til familiedag på Ulveholtet

På søndag kan du bli med på tur til Ulveholtet med Naturvernforbundet og Halden Kooperativ! Der blir det natursti og grønnsaksuppe laget på økologiske og kortreiste grønnsaker.

Halden Kooperativ og Naturvernforbundet i Halden har slått seg sammen om å arrangere familiedag i kommuneskogen ved Ulveholtet. Alle er velkomne! Er det noen der ute som ikke har hørt om Halden Kooperativ kanskje? Vel, Halden Kooperativ er et medlemskooperativ som kjøper opp økologiske grønnsaker fra lokale bønder og selger det til sine medlemmer. Kooperativet er eid og drevet av medlemmene.

-En gang i måneden er det pose-utdeling, forteller styreleder i Halden Kooperativ Gun-Helen Johansen. Innkjøpsgruppa vår har ansvaret for å finne grønnsaker fra lokale bønder og sette sammen en pose til rundt to hundre kroner som medlemmene kan bestille. Alt skal være økologisk, det skal være Debio-godkjente grønnsaker.

Debio-godkjent?

-Det er øko-sertifisering, som garanterer at produktene er produsert på en økologisk og bærekraftig måte.

Her pakkes poser med økologiske og kortreiste grønnsaker til utdeling blant Kooperativets medlemmer. Foto: Halden Kooperativ.

På søndag kan haldenserne få testet ut kortreiste, økologiske grønnsaker når Kooperativet og Naturvernforbundet slår seg sammen om å lage familiedag ved Ulveholtet.

-Naturvernforbundet i Halden har arbeidet mye de siste årene for å sette i stand, og tilrettelegge for gode turstier ved Ulveholtet forteller Gun-Helen, og mange av medlemmene der er jo også medlemmer hos oss. Så da tenkte vi at vi kunne gjøre noe hyggelig sammen.

Det blir oppmøte på parkeringsplassen ved Ulveholtet 11. 50, og så går man i samlet flokk opp til Ulveholtet. På veien opp blir det natursti med premier for barn – og barnslige voksne!

-Når vi har kommet frem til Ulveholtet skal vi lage deilig, kortreist grønnsaksuppe på bål, forteller Gun-Helen, og så blir det litt prat om området og hvem vi er. Morten Paulsen sitter i styret for Halden Kooperativ, så han skal snakke litt om området rundt Ulveholtet blant annet. Halden Soppforening blir også med på turen og har soppkontroll for de som ønsker det.

Arrangementet er gratis, og som sagt åpent for alle! Arrangørene anbefaler samkjøring, da det er knapt med parkeringsplasser ved Ulveholtet.

Bli med på tur på søndag da vel! Og sjekk ut Halden Kooperativ og Naturvernforbundet i Haldenpå Facebook!

 

Forsidefoto: Halden Kooperativ og Naturvernforbundet i Halden.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer