Innovative 17-åringer skaper løsninger for fremtiden!

Rekordstort fokus på bærekraftige løsninger under årets fylkesmesse for Ungt Entreprenørskap der over 400 unge innovatører viser frem resultater fra et års arbeid med ungdomsbedrift i skolen. Samtidig kåres fylkets beste ungdomsbedrifter som får representere Østfold under NM i Oslo!

Fylkesmesse 2019 – åpen for alle!
Tid: onsdag 13. mars kl 10-16
Sted: Rakkestadhallen, Skoleveien 12, 1890 Rakkestad

Veggie i hverdagen

UB Veggie i hverdagen er blant de 83 ungdomsbedriftene som møtes i Rakkestadhallen når årets fylkesmesse går av stabelen. De fire 17-åringene fra Halden videregående skole har jobbet det siste året med sin bedrift, hvor forretningsidéen er å redusere forbruk av kjøtt ved å lage smakfulle vegetarretter til skolens kantine.

Stadig større fokus på bærekraft
Veggie i hverdagen UB er bare en av veldig mange ungdomsbedrifter som dette skoleåret har utviklet en forretningsidé med stort fokus på bærekraft. Bærekraftig utvikling er definert som et av tre tverrfaglige temaer i læreplanverkets overordnet del. Elever som jobber med bærekraft i ungdomsbedrift utvikler en grunnleggende forståelse for bærekraftig utvikling, de utfordres til å utvikle ideer, gjøre valg og gjennomføre bærekraftige tiltak i egne bedrifter. Fokus på bærekraft er essensielt
i 2019, både nasjonalt og internasjonalt, og investorer etterspør det.

— Vi møter ungdommer som er bekymret for fremtiden og som bruker engasjementet sitt for å utvikle løsninger for fremtiden. De får ekstra motivasjon ved å jobbe med noe som gir mening, som skaper verdier for andre. Erfaringene de gjør seg i arbeidet med ungdomsbedrift er svært relevant for fremtidens arbeidsliv, sier Christer Engström, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Østfold.

Fremtidens kompetanser
I følge undersøkelser svarer 9 av 10 ungdomsbedriftslærere at ungdomsbedrift er en god metode for å lære. Elevene etterspør mer praktisk læring i videregående skole, og ungdomsbedrift er en metode som legger til rette for at elevene får lære ved å gjøre.

– Forskning viser at gjennom elever som har hatt ungdomsbedrift blir mer motivert for læring, de får lavere fravær og blir mer selvstendige og ansvarsbevisste. Samtidig opplever de mestring på sitt nivå, og utvikler entreprenørielle egenskaper – de får større kreativitet, bedre gjennomføringsevne, økt selvtillit, blir bedre til å samarbeide og løse problemer og ta initiativ,
sier Christer Engström videre.

Åpent for alle!
Fylkesmessen er et av årets høydepunkter for alle som er interessert i entreprenørskap i utdanningen. Her er det mulighet for å komme enda tettere på ungdommene, få høre om hvordan de har jobbet innovativt og få se gode eksempler på bærekraftige løsninger og produkter. Ungt Entreprenørskap jobber for å være en brobygger mellom næringsliv og skole og fylkesmessen er en arena for dette. I år stiller over 60 representanter fra lokalt arbeids- og næringsliv opp som
juryrepresentanter, b.la Borregaard, Østfold Energi, Hafslund og Klimhttps://kandusi.no/wp-admin/post.php?post=21865&action=edit&wd_fb_og_status=1#a Østfold.

På årets fylkesmesse kåres vinnere i 14 kategorier, blant annet Storebrands bærekraftspris, beste forretningsplan, beste innovative produkt/tjeneste og årets beste Ungdomsbedrift. Fem av de beste bedriftene får representere Østfold under Norgesmesterskapet i Ungdomsbedrift som arrangeres i Oslo i slutten av april.

Program og tider for messen finner du her. 

Fakta om Ungt Entreprenørskap: 

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsdekkende organisasjon som i samspill med
skoleverket, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet,
skaperglede og tro på seg selv.

UE Østfold:
• tilbyr et tyvetalls pedagogiske programmer – fra grunnskolen til høyere utdanning.
• bidrar til å bygge opp elevers og studenters entreprenørskapskompetanse.
• gjennomførte 33 000 elev-og studentaktiviteter i 2018.
• engasjerte 2 800 personer fra arbeids-og næringsliv i entreprenørskapsaktiviteter i skolen.
• har samarbeidspartnere fra offentlig sektor og privat næringsliv.
Les mer om UE Østfold her.

Forsidefoto: Fra venstre: Eir Nyborg, Thea Nilsen og Selma Back fra Veggie i hverdagen UB, Halden vgs. Foto: Privat

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer