Ingen grunn til å kjede seg i vinterferien

Denne uken har alle elever i Halden vinterferie og det er ingen hemmelighet at det kan være utfordrende for mange å fylle dagene med noe innhold. Men det er mange fine aktiviteter for både små og store i Halden-regionen!

Halden bibliotek
– Biblioteket har vanlige åpningstider hele vinterferien.
Her kan du spille nye brettspill og vi har også satt fram maling og tegnesaker på Eventyrrommet vårt. På onsdagen kl. 11.15 blir det eventyrtime for de minste med høytlesning. Mange nyheter i hyllene våre både av bøker og lydbøker, forteller bibliotekar Hedvig G Moen.
Hun anbefaler gjerne Kryptalportalen av Bobbie Peers, Ildfuglen av Kazu Kibusihi, Tante Grusom av David Walliams, Operasjon Sjørøver av Jørn Lier Horst og Vi lager fest av Helena Bross.
– Velkommen til biblioteket!

Eventyrfabrikken
En liten kjøretur fra Halden ligger Eventyrfabrikken i Sarpsborg.
Flere tusen kvadratmeter med sklier, hinderløyper, ballbinger, trampoliner og klatrevegger. Her er det utfordringer og moro for små og store barn i timevis.

De minste barna har flere egne områder de kan boltre seg i. Det er store og små baller, små sklier og hinderløyper, fine tuneller som kan utforskes og aktiviteter som utfordrer balanse og tålmodighet. Alle lekeapparatene er satt sammen slik at området er oversiktlig og det er mange fine sitteplasser for voksne som vil følge med på sidelinjen mens de små leker.

For dem som er litt større er det utfordringer og spenning som er stikkordet. Eventyrfabrikken har større høyde under taket enn de fleste bygg, og for den som ikke har høydeskrekk er det mange etasjer man kan bestige. Ned igjen er veien litt kortere siden det finnes sklier i mange forskjellige former. Noen går rundt og rundt, noen går slakt nedover og et par av dem er som ”et drop” å regne. Med andre ord – her kan man regne med at barna får mestringsfølelse og adrenalinkick i skjønn forening.

2

Halden kino
Frister det med en tur på kino i vinterferien har Halden kino blant annet Batman filmen, Trio – Jakten på Olavsskrinet og Vaiana på plakaten.
Vil du ha flere filmer å velge mellom kan du ta turen til Fredrikstad Kino. Der er det flere saler og naturlig nok flere filmer. De viser blant annet filmen om Marcus & Martinius, Dyrene i Hakkebakkeskogen, Min nabo Totoro og Trolls.

Dahl Besøksgård
På Kallak utenfor Ørje driver Leon og May en besøksgård. I vinterferien har de åpent hver dag fra kl. 12 til 16.
Vi har esel- og hesteridning. Barna kan være med og mate dyrene. Det er nystekte vafler og pølser i kiosken. Her er muligheten til nærkontakt med alle dyr, forteller de.

Fredriksten festning
På Fredriksten festning er det muligheter for å utforske festningsverket, spise lunsj, leke på lekeplassen, grille ved Gyldenløve, gå spøkelsesløypa og finne geocach’er.
Kart til spøkelsesløypa kan kjøpes hos Den Gamle Kommandant.

Foto: Sølve Berg
Foto: Sølve Berg

Ormtjern
Ormtjern har seilt opp som en av de mest populære utfluktsmålene det siste året takket være iherdig innsats fra de som driver Ormtjernhytta. De har satt opp en Trollsti og sørger for både skøyte-spark-og akemuligheter når været tillater det.
Følg med på hyttens facebookside for oppdateringer på om hytta er åpen eller ikke.

Tistedalen Skianlegg
Små og store som savner snø kan ta turen til kunstsnøløypa på Erte. Her er det preparerte spor og muligheter for både klassisk og skøyting. Det er også en fin akebakke for de minste barna.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer