Improviserer i kultursalen på torsdag

Vågalt. Virtuost. Vakkert. Claude Debussys mesterverk Prélude à l’après-midi d’un faunedanner et bakteppe til inspirasjon for Faunens ettermiddag – improvisert; en konsert i serien som portretterer Det Norske Blåseensembles satsning på klassisk improvisasjon.

Michael Wollny – piano

Christian Weber – kontrabass

Geir Lysne – musikalsk leder

Torsdag 15. november kan du oppleve Det Norske Blåseensemble sammen med den prisvinnende tyske jazzpianisten Michael Wollny og kontrabassist Christian Weber når de improviserer frem en helt unik konsert. Usikkerhetsmomentene skapt av fraværet av både noter og dirigent åpner sanseapparatene i sal og på scene. Usynlige nervetråder mellom musikerne når helt ut til publikum og skaper et musikalsk kollektiv der sårbarheten spiller hovedrollen. Og i alt dette usikre oppstår øyeblikk av magi. Nye farger på en klangpalett man aldri hadde funnet – om man ikke våget å lete.

Samarbeidet mellom Det Norske Blåseensemble og Michael Wollny har vært en stor suksess og varianter av konserten Faunens ettermiddag – improvisert ble senest fremført på Ultimafestivalen i Oslo (2016), i Frankfurts storstue Alte Oper (2016) og ved Risør Kammermusikkfest (2018).

Konserten fremføres også i Universitetets Aula, Oslo, 16. november kl. 19.00.

Michael Wollny

Michael Wollny ble født 1978 i Schweinfurt, Tyskland, og er en internasjonalt anerkjent og prisbelønnet jazzpianist, musikkoppfinner, ukonvensjonell tenker og populær figur. Ingen spiller piano som ham. Wollnys varemerke er det uforutsigbare, søket etter det aldri-før-hørte, motet til å tilegne seg øyeblikket og til å skape den uforutsette lyden. Hans evne til å gjenoppfinne seg selv – både når det gjelder lyd og sammensetning – er det som gjør ham til en “…fullstendig piano maestro” (FAZ) og “…den største musikalske jazzpersonligheten som Tyskland har produsert siden Albert Mangelsdorff” (Hamburger Abendblatt).

Torsdag 15. november altså, klokken 19 i kultursalen. Billetter finner du her.

Tekst og foto: Det Norske Blåseensemble.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer