Imponerende konfirmant-musikal

Søndag inviterte årets konfirmanter til en rørende og imponerende musikalforestilling i Immanuels kirke! 

Endelig kan menighetspedagog og prosjektleder Johannes Halvorsen lage musikal med konfirmantene sine igjen. Etter to år med pandemi og musikaltørke, kunne han og drøyt 60 av årets konfirmanter åpne dørene for musikalen Peter i Immanuels kirke igjen, med slekt og venner på kirkebenkene.

Musikalen forteller historien den mest betrodde apostelen til Jesus; Peter. For en fin måte for ungdom å lære bibelhistorie på! Historien har kanskje fått litt «litterær juling», som det heter i programmet, og man har krydret replikkene med uttrykk som jeg vil tro man sjelden hører fra prekestolen til vanlig. Men historien er vel bevart, og formidles på særs kreativt vis.

Hele kirken tas i bruk. Peters fiskebåt trilles frem og tilbake i midtgangen, og skuespillere og dansere veksler på å bruke scenen, og alle kirkens gangveier og kriker og kroker.

Peter spilles av Justine Solberg-Eriksen.

Koret er det eneste som står helt stille gjennom hele forestillingen, ja med unntak av de flinke solistene da, som fra tid til annen tar steget ut av korflokken for å synge alene.

Hanna-Linnea Hov Malkenes imponerte som solist på musikalen Peter.

Her er det lagt ned tid og omtanke i alt fra lys og lyd, til koreografi og scenografi og sang!

Dramatisk lys ved himmelfarten. Jesus spilles av Inga Renathe Hjørnevik Eriksen.
Maria (Mia Elise Arneberg Kolås) kommer for å fortelle om den tomme graven.

Johannes Halvorsen gjør ingen ting halvveis. Konfirmantene hans blir utfordra til å stikke seg frem i en alder der ikke mange av dem gjør det frivillig. Så fint han spør, og så fint at de tør! Jeg er sikker på at flere av dem går hjem med ekstra hevede hoder i kveld, for dette har de jo mestret! Den følelsen er det lite som slår.

Flott dans under «You raise me up».

– Det er veldig mye jobb med dette her, sier Johannes, men det er verdt det. Konfirmantene var veldig fornøyde etterpå. Som vanlig er mange av dem skeptiske i starten av prosjektet, men når vi kommer i mål er flere nærmest euforiske. Det å være med og levere noe sånt som dette gjør jo noe med selvfølelsen din. For mange er det en oppdagelse av å gjøre noe man var helt sikker på at man ikke kunne.

Det alene er jo verdt ganske mye!

Allsang på slutten av musikalen. Teksten projiseres på veggen.

Her kan dere se alle som medvirket til musikalen:

Se flere bilder fra musikalen Peter her:

Kommentarer

kommentarer