«I’m the luckiest man alive today»

Doug Seegers besøker Brygga Kultursal den 24 juli.

Historien om Doug Seegers er frydefull.
Det er historien om et fantastisk talent. Mannen som spiller seg gjennom 70- og 80-tallet i samarbeid med de store navnene innen folkbluesen. Det går opp, og det går ned. Han havner som hjemløs gatemusiker i Nashville med en inderlig stemme som i åresvis spiller for de forbipasserendes veksel, helt til han en dag får besøk av et TV-team fra Sverige. Jill Johnson lager nemlig sitt program «Jills veranda», hun leier et hus med en såkalt «porch» i Nashville og treffer Seegers på gata, der han spiller «Going Down To The River» for et bergtatt TV-team.

Reaksjonene lar ikke vente på seg, og Doug tas med i et av Nashvilles legendariske studioer for innspilling av sine låter. Siden går det kast i kast. Underlig nok blir Sverige hans første «herredømme», før USA også skjønner hvem de så lenge har oversett. Her snakker vi altså fra uteligger til arbeidende musiker på ett års tid. Men til tross for suksessen er det på fortauet Seegers finner den største spillegleden og han vil aldri slutte å bruke gatebildet som sin hovedarena. Her har han hatt sine viktigste stunder – på godt og vondt.

Tro meg – det er synd å gå glipp av denne sjansen. Og sjansen er din den 24 juli. Stedet er Brygga Kultursal. Dit skal vi gå.

Kommentarer

kommentarer