IFE skal forske på sikkerhet for luftfart

IFE mottok i forrige uke bevilgning til et kvalifiseringsprosjekt fra Oslofjordfondet med tittel “Cybersecurity in Air Traffic Management – Attack Detection and Incident Response with a Novel Non-Intrusive Cybersecurity Tool”.

Dette kvalifiseringsprosjektet vil inneholde forskning og utvikling av en data-sikkerhetsløsning for luftfart, og konseptet vil utprøves i Avinor Flysikrings test-fasiliteter på Røyken. Forskningen og utviklingen i prosjektet vil fokusere på en konseptuell modell for risiko-vurdering og hendelsesrespons, for å videreutvikle data-sikkerhetsverktøyet SNOK®.

Dette verktøyet er utviklet av firmaet Secure-NOK og er tidligere brukt innen olje og gass-sektoren. Partnerne IFE, Secure-NOK og Avinor Flysikring ser frem til å starte opp og kjøre kvalifiseringsprosjektet over sommeren, og håper at det kan gi resultater som kvalifiserer til et større prosjekt med flere partnere involvert.

Vikash Katta ved IFE vil lede prosjektet, sammen med Siv Hilde Houmb fra Secure-NOK og Jorid Vee Einskar fra ATM Systemutvikling i Avinor Flysikring.

Pressemelding fra IFE.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer