– I morgen våkner Halden til en oransj by

Med 1200 hjemmestrikkede oransje skjerf i Østfold, og nærmere 15.000 nasjonalt, markeres onsdag starten på juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul».

Den 1. November skal bli Årets varmeste dag.

De oransje skjerfene deles ut – helt gratis – over hele landet og dette markerer starten på Kirkens Bymisjons juleaksjon “Gled en som gruer seg til jul”. Kirkens Bymisjon oppfordrer alle som vil til å forsyne seg med et skjerf og bære dette fremover.

For mange forbindes ikke jula med glede. Førjulen og julehøytiden kan være en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor». Derfor er fokuset til Kirkens Bymisjon å spre glede og varme – gjennom fellesskap, måltider og aktiviteter.

Selve aksjonen med å henge opp skjerfene gjennomføres fra ca. kl. 06.00 onsdag 1.11.2017 i sentrumsområdet av byen.

– Vi kaller det oransje skjerfet for Norges varmeste skjerf, sier Trond Henriksen i Kirkens Bymisjon Halden. Vi ønsker et varmt og inkluderende samfunn i en førjulstid som er tung for mange. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn.

Trond på TV2 og NRK

Den som skrur på TV2 Nyhetskanalens direktesending i morgen tidlig vil kunne få se Trond Henriksen sjøl på skjermen, han skal nemlig være med på sentralt hold og representere aksjonen på TV sammen med Bymisjonens generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal. Etter TV-sendingen i de tidlige morgentimer bærer det til Marienlyst for Trond, da skal han nemlig på NRK Nitimen og snakke om aksjonen.

– Det blir stas å kunne fortelle om hvorfor det er viktig at vi arbeider mot et varmere samfunn, sier Trond. Det som kanskje varmer mest er alle de menneskene som har engasjert seg med å strikke disse skjerfene. Vi har tre ganger så mange skjerf i Halden i år som i fjor og det er ikke annet enn fantastisk. I morgen våkner Halden til en oransj by!

Så skru på TV2 Nyhetskanalen klokken 0800 i morgen tidlig, og husk nitimen etterpå!

–   Skjerfdugnaden har vært helt fantastisk, det er som å ri på en bølge av entusiasme og engasjementet, fremholder Unni Lien Osen. Vi tredobler utrolig nok antall skjerf sammenlignet med i fjor. Eksempler på bidragsytere er; Halden videregående skole, Røde Kors i Halden, TDM Barnhager, Strikkeholdeplassen, NAV, Bergstrøm, og masse privatpersoner og foreninger i og utenfor Kirkens Bymisjon.

«GLED EN som gruer seg til jul» er også en SMS-innsamling hvor pengene som kommer inn blir brukt på våre møtesteder. Her står fellesskap og gode måltider sentralt. I tillegg bruker vi midler på ulike tiltak som bidrar til økt deltagelse i samfunnet gjennom arbeidstrening og sysselsetting, gjennom hele året. Ved å sende GLEDE til 2490 gir man kr. 80,- i støtte til dette arbeidet via SMS.

Kirkens Bymisjon opplyser at Kafé Møtestedet på jernbanestasjonen i Halden vil ha søndagsåpent frem mot jul og i romjula.

FAKTA OM KIRKENS BYMISJON ØSTFOLD

Stiftelsen Kirkens Bymisjon Østfold er en diakonal stiftelse med 37 ansatte og mer enn 100 frivillige medarbeidere. Arbeidsfeltet omfatter tiltak innen sosial- og helsesektoren, rusfeltet, psykisk helsevern, arbeidsmarkedstiltak, frivillighet, samt kirkelig arbeid. Arbeidet er finansiert av offentlige tilskudd, innsamlinger, gaver og bidrag fra personer, foreninger og bedrifter. Vår visjon er at alle mennesker i byen skal oppleve respekt, rettferdighet, fellesskap og omsorg. Les mer på kirkensbymisjon.no/byer-og-steder/halden.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer