I dag er russen rosa

I dag er det Halloween, men på Porsnes er russen ikke oransje, men rosa! I dag hadde nemlig hele russekullet på Porsnes kledd seg i rosa for å vise sin støtte til Brystkreftsaken.

Jeg ser dem med én gang jeg går inn døra på Porsnes i 11-slaget, noen rosa fargeklatter her og der. Men det er ikke før storefri tar til at hallen virkelig blir rosa. Plutselig siver det rosakledte ungdommer inn fra alle kanter. De har rosa badekåper, rosa briller, rosa Crocs, rosa hårpynt, rosa sminke og rosa hår.

-Det har vært en tradisjon i mange år at russen gjør noe for å støtte Brystkreftsaken, forteller visepresident i russestyret 2019, Sofie Gilstedt Odberg. I dag har vi alle sammen kledt oss i rosa for å støtte saken!

Russestyret ble valgt i september. Russepresident for Haldenrussen 2019 er Arvanit XhaFa.

Russestyret 2019! Foran ligger russepresident Arvanit. Rett bak Arvanit med rosa briller på hodet er inkluderingsminister Guro, og Arvanits visepresident Sofie sitter til høyre for ham med rosa bukse.

Nytt av året er posten inkluderingsminister, som alle russestyrer i Østfold skal ha i 2019.

-Dette er et nytt verv som fylkeskommunen ville ha med, forteller inkluderingsminister på Porsnes Guro Granum, det er for å få alle russen med sånn at ingen blir stående alene i russetida. Vi må vise alle at russetida ikke er farlig, jeg skal prøve å sørge for at folk tør å bli med. Når jeg kler meg ut sånn som jeg gjør i dag viser jeg at det ikke er så farlig, det er bare å bli med!

-Fylkeskommunens visjon for russen 2019 er inkluderende russetid, skyter Sofie inn, og vi skal få med oss alle sammen!

-Og i dag ser vi at det funker, sier presidenten sjøl,  nesten alle har tatt på seg rosa i dag – det ble jeg veldig glad for!

Felles russestyre og flere aksjoner

I tillegg til å opprette inkluderingsministerposten har fylket bestemt at det skal være et felles russestyre for hele Østfold, der de kan jobbe sammen mot inkluderingsmålet. Sofie blir Porsnes’ representant i Østfoldstyret.

Men det er ikke bare brystkreftsaken som skal løftes frem av russen. I november er det prostatakreft-aksjon på Porsnes, da skal russen ikle seg blått for å vise at de også støtter den saken. I mars går de med bøsser for å samle inn til kreftsaken.

-Da går vi fra dør til dør med bøsser, forteller Sofie, det er også en veldig bra måte å få engasjert russen på en positiv måte.

En ære å bli valgt

Russepresidenten er klar for å styre russen 2019 inn mot feiringa neste vår.

-Det å bli valgt til russepresident er jo en ære, det viser at jeg har tillit blant russen. Jeg tror jeg vant fordi jeg spiller på humor, men også fordi jeg fikk vist russen at jeg er en fyr som får til ting. Jeg klarte å skape tillit, og det er jo det som er viktigst. Jeg gleder meg veldig til resten av russetida!

De er litt gira, de tre fra russestyret, dette er første gangen de samles som én stor russegjeng. Den rosa aksjonen har samla dem litt.

-Det er utrolig moro med den stemninga vi fikk her i dag, sier Sofie, det føles som det har begynt nå!

-Ja nå er vi i gang, legger president Arvanit til, det her blir moro!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer