Hyggelig påskestemning på Tista senter

Annonse: Hele byens handlegate, Tista senter, er klar for påske med gule farger, spennende krimbøker, deilig påskemat, vakkert påskeservise, nydelige påskeblomster og alt som hører påsken til.

Senterleder Britt Brattli på Tista senter syns det er fint å kunne ønske våren velkommen på senteret og legger gjerne til rette for at barna skal få en ekstra følelse av at det er påske og vår.
– Lørdag 8. april har vi invitert tre av gutta fra Halden Topphåndball. De skal ha påskeverksted fra kl. 11 til 14 og hjelpe barna å lage påskepynt, forklarer hun.  Det er Simon Aulén, Tor Erik Bergum og William Nilsen-Nygaard som skal inspirere og hjelpe barna.

Påsken handler for mange om hvilepuls, rusleturer i naturen og en god krimbok i solveggen eller sofakroken. Hos Notabene forteller de at haldenserne er godt i gang med å finne frem til årets påskelektyre.
– Noen vil ha krim, mens andre heller vil lese en god roman. Mange forbinder påske med å lese en god bok, og det gjør selvsagt vi også. Om man er på hytta, ute på reise eller hjemme så hører det med en god bok, sier butikksjef Marianne Magnussen.
Hun kommer gjerne med tips.
– Om du liker krim så kommer vi ikke utenom Jo Nesbø og hans siste bok Tørst! Endelig er Harry Hole tilbake i storform og vi lover topp spenning. Jussi Adler-Olsen er ute med boken Selfies, en ny bok om Avdelig Q. Denne gangen hoper intrikate saker seg opp og i tillegg må de også kjempe for avdelingens overlevelse.

– Clare Mackintosh har skrevet boken Jeg ser deg. En virkelighetsnær og fantastisk skummel bok, anbefaler hun.
– Om du foretrekker romaner så anbefaler vi gjerne den siste boken til Sarah Jio; For evig. Mange av våre kunder har blitt hektet på Sarah Jios hjertevarme romaner- skikkelig kos i påske-sola. Til slutt vil vi tipse om Santa Montefiores ferskeste bok Toner av kjærlighet og krig. Dette er første bok i hennes nye trilogi; Slottskrønikerne. Boken tar oss med til Irland i året 1910. En flott historie som vi gleder oss til å lese fortsettelsen på!

Skjermbilde 2017-04-07 kl. 10.55.00

Med påsken kommer også tiden for å pynte litt ekstra på bordet med blomster eller gjøre det fint ute med potter eller i hagen. Det er mange vakre blomster og planter å velge mellom, men Hanne Cecilie Pedersen hos Floriss Tista senter har noen favoritter.
– Tulipaner har nå sin aller siste uke i produksjon og salg , så nå gjelder det å «nyte på»! Dette er en av vårens aller første tegn, og de strutter og knitter i mange fantastiske farger, sier hun. De anbefaler også gjerne påskeliljer.
– Påskeliljer er en klassiker nå denne uka, som vi bare må ha med. De strekker seg etter solen akkurat som oss, og smiler så fint når du går forbi. Dette er også en klassisk plante vi bruker til å markere påsken på kirkegårdene rundt om kring.

Siden påsken er sent i år gir det noen muligheter til å ha blomster ute og plante utendørs.
– Tredjemann på favorittlista  bli Stemor. Alle de fantastiske fargene! De er jo så lettstelte, og tåler veldig godt den norske Aprillufta som kan by på både snø og regn, selv om vi alle håper på sol!

Skjermbilde 2017-04-07 kl. 10.44.37

På Tista senter har du muligheten til å gjøre hele innkjøpet av mat og drikke til påsken. Bergstrøm kjøtt og delikatesse har et godt og variert utvalg av pålegg, salater og kjøttprodukter.
– Til påske går det selvfølgelig ekstra mye lammekjøtt, forteller Unni Trollnes.
Siden påsken kommer sent i år vil folk ha vel så mye lammeskanker, lammekarre, lammefilet som lammestek.
– Vi har selvfølgelig både vanlig og lettsaltet/lettrøkt lammelår med ben og benfrie steker i både naturell og med urter og hvitløk.

Påsken er også tid for matlaging utendørs og her kan Unni friste med mye godt til grillmaten.
– Vi selger mer og mer grillmat som knallgode hamburgere og pølser. Vi har også tilbehør som for eksempel potetsalat. I tillegg har vi laget en påskesalat som er godt som tilbehør til det meste, det er en utvidet coleslaw med mye godt i.

bergstrøm

Hos Meny Halden har de forberedt påsken i ukesvis og butikken bugner av flotte påsketilbud. Butikksjef Georg Gulliksen forteller at påskehandelen er godt i gang og at de har mange gode tilbud og gode tips til påskehandelen. På Menys nettside har de lagt ut en egen ”handleliste for påsken” som kan være nyttig å bruke til å planlegge den kommende ukens innkjøp.
– Påskefrokost er mer eller mindre det samme som helgefrokost – bare hver dag. Med andre ord er den treig, avslappende og det er mye godt på bordet.
På nettsiden finner du også oppskrift på klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin, bresert lammeskank, frokostsmørbrød med speilegg, appelsinbåter dyppet i sjokolade, kvikklunsj-kake og mye annet godt.
– Før du planlegger Påskeferien, les igjennom disse tipsene. Så får du både den gode påskestemningen og mer tid til å bare nyte sol, påskeegg, krim og total avslapning.

Skjermbilde 2017-04-07 kl. 10.51.13

Åpningstidene på Tista senter i påsken: 
Mandag 10 april –  onsdag 12 april: åpent 10-20

Skjærtorsdag: stengt

Langfredag: stengt

Påskeaften: 9-16

  1. påskedag: stengt
  2. påskedag: stengt

Vinmonopolet har for første gang åpent på påskeaften. Åpningstiden er fra kl. 10 til 15.

Annonsørinnhold fra Tista senter.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer