Hvordan vil du dekke bryllupsbordet?

Annonse: Er man på jakt etter inspirasjon til borddekking bør man ta turen til Tilbords på Tista senter. Våren er sesong for bryllup og konfirmasjoner, og Renée Stenbock Riis står klar til å hjelpe haldensere som vil ha tips til sitt festbord. 

Renée er langt over gjennomsnittet interessert i hvordan bord kan dekkes, trender for hva som passer, hvilke serviser som passer til hvilke anledninger og hvordan du kan lage flotte bordkort. Hun bruker mye tid på å dekke bord til utstilling i butikken og fryder seg hver gang hun får inn nye flotte serviser, vakre glass eller spennende bordpynt.

Hun får også innspill, tips og råd fra Til bords-ambassadør, bloggeren Anette Wilhelmine. Sammen har de flere inspirasjonstips til forskjellige bord til forskjellige anledninger.

Bruk gjerne noe spiselig
Renèe syns det er gøy å leke seg med borddekkingen og gjøre noe spesielt og spennende ut av den.
– Å dekke et fint festbord er å gjøre ære på gjestene, sier hun. Et av tipsene hennes er å bruke spiselig dekor. Det kan for eksempel være å bruke frukt som pynt på bordet, for eksempel plommer.
– Legger man en liten bit konfekt på tallerkenen eller stikker en drue ned på gaffelen bidrar dette til å sette den gode stemningen med en gang. Dessuten vil hver gjest føle seg spesiell.

Levende

Anette Wilhelmine anbefaler å gjøre et poeng ut av å bruke forskjellige glass.
– For å skape bevegelse på bordet liker jeg å legge én og én blomst i hvert sitt glass. Det fordeler friskheten utover bordet og gjør det litt spesielt. Glassene kan godt være litt forskjellige, gjenbruk av fine flasker og gamle glass er bare fint. Det er ikke nødvendige å ruinere seg for å lage et spennende bord, forklarer hun.

Dekk bordet på herregården
I Halden/Østfold-området er det flere flotte herregårder. Flere av dem brukes også som utleielokaler til konfirmasjoner, selskaper og bryllup. Renée syns det er stas når noen vil dekke bordet slik at det passer med og gjør stas på omgivelsene.

Herregård2

Mange velger å dekke runde bord til store selskap. Her er seks gjester samlet rundt en dekorasjon satt sammen av de mest klassiske bryllupsblomstene: roser, hortensia og orkideer. En slik måte å dekke på skaper mange små selskaper i det store – og gjesten får bedre mulighet til å bli kjent enn når de sitter benket ved langbord i hesteskoform.
– Symmetri og balanse er viktig når man dekorerer, både med blomster og pyntegjenstander. At det gir en følelse av symmetri, er tilstrekkelig. Husk ordtaket om at «èn er som ingen og to er som ti». Dette gjelder ikke bare småbarn, men i høyeste grad også blomsterdekorasjoner, sier Renée. Hun har flere serviser, glass og pyntegjenstander på Til bords Tista Senter som passer perfekt inn i herregårds-omgivelser.

Et stramt og moderne klassisk bryllupsbord
Noen ønsker å ha bord som bugner av servise, glass og pynt. Andre ønsker rene linjer og oversikt. Tilhører du den siste kategorien så bør du se nærmere på disse tipsene fra Anette Wilhelmine.
– Her har jeg brukt støvrosa, hvis ikke kunne man lett fått følelsen av barnedåp. Bordet bærer preg av utstrakt enkelhet med en moderne vri, uten å være kjedelig. Med noen små endringer blir bordet også personlig.

Anette Wilhelmine forklarer at ingenting på bordet er tilfeldig selv om bordet er minimalistisk. Få detaljer gjør det nemlig ekstra viktig å ta presise valg.
– Glassene og lysestakene er kantete og har en stram fasong. Telysholderne og lysestakene er designprodukter. Det samme er Georg Jensen-vasen som her kommer fullt og helt til sin rett.

Helt enkle blomster understreker den rolige stilen.
– Rosene er superelegant og moderne. Det samme gjelder grenene og gåsungene.

Klassisk
På bordet: Silver Line servise, Classic bestikk, Naomi vann- og vinglass, damask-løpere over duk fra Tilbords. Arden lysestake og Clove telysholdere fra Robert Weich. Indulgense vase, CAFU vase og krystallvase fra Georg Jensen. Boblen vase fra Magnor Glassverk.

Finn frem bohemen i deg
Bohemstilen på bryllupsbordet kan tas i mange retninger: Alt fra veldig rustikk til romantisk.

Anette Wilhelmine har latt seg inspirere av følelsen av å løpe barbeint i gresset med en blomsterkrans på hodet.

– Blomster fra engen settes i vaser i ulik størrelse og form for å understreke stilen. De skal stå litt her og der, og sammen med strå skaper de et litt uvørent uttrykk, samtidig som det ser ordentlig ut, sier hun.
-Det samme gjelder kubbelys i ulik høyde, satt rett på bordet. Det er nok til at uttrykket blir litt annerledes; mindre stramt og mer lekent. Bordet er vakkert dekket, men likevel ikke så stivt, mener Anette Wilhelmine

Bohem2
På bordet: Valencia servise, sharing øl-/vinglass fra Tilbords, Vino Classico vannglass fra Stjernholm, Boblen vaser fra Magnor Glassverk, glasskarafler heter Hammershøy og er fra Kähler, vase heter Old English Vase og er fra Holmegaard.

Til duken har hun brukt forstoff. Mønster på duk og servietter har hun selv trykket med stempler kjøpt på Panduro, for å gi en mer avslappet og sommerlig stil. Blomstene rundt servietten er surret som en liten krans, med tynn grønn blomsterståltråd. Anette har også fått med det lille ekstra som skiller seg ut på bordet.
– Kandissukkeret i glassene er litt rampete – det gir gjestene noe å sutte på mens de venter, og er et morsomt element på bordet.

Bruk elementer fra naturen
Renée og Anette Wilhelmine er skjønt enige om at man kan gjøre mye kreativt ut av elementer fra naturen og skape et rustikt bryllupsbord. De anbefaler å bruke det man har i nærområdet som for eksempel hengeplanter fra hagen, drivved fra skjærgården eller plater fra en stubbe.
De har brukt gryteunderlag til å sette lys på. Bestikket er løst knyttet sammen og bordkortene er laget av skifer for å unngå et for stramt utrykk. Heller ikke blomstene er tilfeldig valgte.
– Sukkulenter er med på å skape riktig inntrykk, og tar opp fargen fra bordet. Et godt tips kan være å pakke helt vanlige brune plastpotter inn med jutestrie surret med skinnsnor. Den samme strien kan brukes til å lage små hjerter som legges ved hver kuvert. Rosene skal være passe rustikke, og jeg ville for eksempel ikke valgt hvite roser her.

Rustikk2
På bordet: Valencia servise, Classic bestikk, og Vino Classico vann- og vinglass fra Stjernholm, Rocks lyslykter fra Magnor Glassverk, skifer bordkort fra Søstrene Grene, linløpere fra Cleo og linduk fra Ikea.

Vil du ha flere tips til borddekking i ditt bryllup?
Søndag 26. mars arrangerer Tilbords Tista senter Bryllupsmesse på Østgaard.
Der skal hun dekke flere bord i samarbeid med Nina og Anne Lene fra Kildebo Blomster.

Renée tipser også brudepar om at de kan lage ønskelisten for bryllupsgavene hos Tilbords.
– Hos oss i Tilbords kan dere lagre deres egen bryllupsønskeliste, med absolutt alt dere måtte ønske dere – også fra andre butikker. Den kan deles med gjestene elektronisk, og oppdateres automatisk når noen handler, forklarer hun.
Tradisjonelt var det vanlig at gjestene gav gaver til omtrent verdien av et kuvert. Tidligere lå denne summen på rundt 500 kroner, mens den nå nærmer seg 1000 kroner i gjennomsnitt. Hvor mye gjestene bruker, varierer veldig – både ut fra hvor de er i livet, og hvilken tilknytning de har til brudeparet.
– Vi anbefaler brudeparene å sette sammen en ønskeliste med en verdi på cirka 1000 kroner per gjest i bryllupet. Av erfaring ser vi at brudeparene får mer i gaver enn de forventer, og at bryllupslistene kan bli tomme for ønsker, derfor oppfordrer vi paret til å «ta i litt» når de setter sammen listen. Det er også lurt å legge til ønsker i ulike prisklasser, det bør være et sprik fra et par hundre kroner til et par tusen kroner. Da kan både naboen og svigermor finne gaveønsker som passer til den summen de har lyst til å bruke.

Brudepar som oppretter ønskelisten hos Tilbords får en vakker bok og tilgang på gavekort/rabatter. Les mer om dette her.

Artikkelen er annonsørinnhold fra Tilbords Halden.

 

Kommentarer

kommentarer