Hvordan ser en detektiv ut?

Hvordan ser en detektiv ut? Hva gjør en detektiv? Det vet Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad. De er henholdsvis forfatter og illustratør av barnebokserien Kråkeslottet Barnehage. En ekte krimserie for barn hvor man fra side til side kan være med hovedpersonene og løse mysterier.

Odd Henning begynner å tegne mens spørsmålet «hvordan ser en detektiv ut??» blir stilt til publikum. Det tar ikke lang tid før det kommer kommentarer på hva som er tegnet. «Det ser ut som en nese!» «Hele hodet ser ut som ei nese…» «Munnen må være en grimase.» «Han må ha fem bein og åtte armer!» «60 fingre…. NEI, 100 FINGRE!!»

Illustratør Odd Henning Skyllingstad tegner etter instruks fra barna. Foto: Hanne Bærkas-Buer.

Det mangler ikke på forslag fra en gjeng engasjerte unger. Helt til slutt kommer prikken over i’en, det vi har blitt enige om er kjempeviktig og som gjør at en detektiv ser ut som en detektiv: hatten og forstørrelsesglasset! Vi er nå klare for dagens første bok om detektiver. Lars tar oss med til Kråkeslottet barnehage, til Leon og Live og til et helt nytt mysterium.

Gjengen som sitter samlet på Halden Bibliotek denne søndagen er de første som får høre, og være med å løse, mysteriet om billettene som forsvant. Vi røper ingenting annet enn at boka ble godt mottatt. Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad tegner og forteller, lager små historier med flotte skisser som leder fra et mysterie til neste. Rolig og fint har de vår fulle oppmerksomhet fra start til slutt.

Forfatter Lars Mæhle og sammen med tegnemester Odd Henning. Foto: Hanne Bærkas-Buer.

Lars avslutter med et kjent mysterium for flere av de fremmøtte: «Hvem har tatt pølsene?» før det blir salg og signering av bøker.

Linnea har sett seg ut den nyeste boka. Hun har allerede vært gjennom flere av mysteriene i bokserien og ser veldig fornøyd ut med bok signert av forfatter og illustratør. Jeg tusler ut fra biblioteket mens glade barnestemmer høres fra barneavdelingen. Det snakkes om pølser og marshmallows. Om boller som forsvinner. Om alt som kan leses og oppleves i bøker.

Linnea får signert boka si! Foto: Hanne Bærkas-Buer.

Halden litteraturforening har denne høsten lagt til rette for barn og unge i sitt program. For første gang ble det arrangert eget forfattermøte for barn opp til skolealder. Det er to møter til beregnet på barn og ungdom, 14. oktober kl. 18.00 (Sigbjørn Mostue forteller om triologien «I morgen er alt mørkt», ungdom 13-16 år) og 4. november kl. 13.00 (Hilde Hagerup og illustratør Ingrid Dos Santos forteller om bokserien Bestefar og Pelle, barn/ungdom 9-13 år).

Barnearrangementene er gratis, du må bare registrer deg med fribillett på ticketmaster.no. Anbefales på det varmeste.

Kommentarer

kommentarer