Hvilket Halden vil vi ha?

Det er overskriften for onsdagens duell mellom ordførerkandidatene Kirsti Brække Myrli og Thor Edquist.
LO Halden er arrangør, og håper haldenserne tar turen.

Leder i LO Halden, Ulf-Torben Redi, har en lang og hektisk valgkamp bak seg og ser frem til sluttspurten.
– LOs klare mål er å bidra til å øke valgdeltagelsen, og det håper vi at vi gjør ved å arrangere folkemøter. Her kan man helt usensurert høre hva kandidatene mener og det blir selvfølgelig mulig å stille dem spørsmål direkte, forteller han.
Onsdagens debatt arrangeres i konferansesalen i 7 etasje i Kynningsrudbygget (gamle HA) på sydsiden.

En av byens mest kjente radiostemmer, Trond Henriksen, gleder seg til å være debattleder.
– Jeg syns valgkamp er spennende og gøy, så dette er midt i blinken. Både flerbrukshall og Erlandsen-saken er satt opp som tema, så det kan fort bli mye følelser og heftig diskusjon, forteller Henriksen forventningsfullt.
Han mener valgkampen så langt i Halden har vært på et saklig nivå.
– Men jeg savner at de snakker mer om hvordan man kan gjøre hverdagen lettere for de som ikke har det så lett i vår ellers vakre lille by.

For noen dager siden møttes ordførerkandidatene til duell på Erlandsen. Da var arbeidslivspolitikk tema og Brække Myrli var på hjemmebane. Hun har satt stor pris på valgkampen så langt, og ser frem til de kommende dagene.
– Det aller beste med valgkampen er å få møte nye mennesker og lære byen og folka å kjenne på en ny måte. Veldig mange gir meg innspill om at nå må vi brette opp ermene, slutte å krangle i kommunestyret og jobbe sammen for fremtiden. Jeg er veldig klar for det, forteller Brække Myrli.
Hun er glad for at temaene for debatten er lokalt vinklet og håper på en god samtale rundt hvilket Halden vi vil ha.

Høyres ordførerkandidat, Thor Edquist, har vært krystallklar gjennom hele valgkampen på at det er stor forskjell på hvordan Høyre og Arbeiderpartiet vil styre Halden Kommune. Det kom også klart til uttrykk etter debatten på Erlandsen.

De siste ukene har det vært fokus i media på både Erlandsen-saken og status for flerbrukshall. Det er liten tvil om at de to ordførerkandidatene har svært forskjellig syn på hvordan sakene skal løses fremover.

– I denne debatten vil det være dagsaktuelle tema som vi håper engasjerer og bidrar til at enda flere bruker stemmeretten sin. Vi ønsker alle velkommen til Kynningsrudsalen førstkommende onsdag, avslutter Ulf-Torben Redi.

Denne artikkelen er betalt av LO Halden.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer