Hva skjer med Samfundet?

Mange har spurt seg om hva Samfundet skal brukes til. Blir det boliger eller klarer man å realisere et kulturhus? Halden Kulturråd og ressursgruppen ”Få liv i Samfundet!” sendte i dag et brev til politikerne med forslag til stiftelse. 

Høsten 2015 kjøpte Vestengveien Eiendom det ærverdige Samfundet. Det ble tidlig klart at de ønsket å bygge boliger der, men at de også holdt døren åpen for en bytteavtale med kommunen hvis de kunne få tilgang til andre eiendommer.
Siden den gangen har en gruppe jobbet for å lage et kulturhus av Samfundet igjen.
I en mail tirsdag ettermiddag informerer lederen i Halden Kulturråd, Morten Andre Berger, om status for saken.
– Byen, foreningslivet – og ikke minst Kulturkvartalet trenger virkelig liv i bygget igjen. Nå er arbeidet med å få overtatt bygget kommet så langt som “vi vanlige” kan komme. Nå må vi forsøke å få det opp på politisk nivå, slik at den unike sjansen ikke går fra oss, skriver Berger.

Skjermbilde 2016-08-30 kl. 16.41.52

I presentasjonen av Haldensamfundet foreslås det en rekke aktiviteter og arrangementer. Konserter, teater, stand-up, utstillinger, messer, møter, prosjektkontor og demostudio er noen av forslagene.
Det er lagt frem et forslag til stiftelsesdokument, men mailen fra kulturrådet sier ingenting om finansiering.
Berger opplyser at det er han selv og Geir Vegusdal, samt noen som ikke ønsker å være offentlige med navn enda, som står bak initiativet.

Halden Kulturråd ber om at politikerne i Hovedutvalg for Samfunn og Kultur kommer på befaring i Samfundet i september.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer