Hva gjør musikk med hjernen?

Lørdag 6. april inviterer Frivilligsentralen til Internasjonal kulturkafé på Frivilligsentralen i Violgata 14.  Dit kommer nevrolog Geir Olve Skeie for å snakke om hvordan musikk påvirker hjernen.

Hvordan påvirker egentlig musikk hjernen? Dette temaet tar overlege ved nevrologisk på Haukeland sykehus Geir Olve Skeie for seg i den populære boken Musikk og hjernen. På lørdag kommer han hit til Halden for å snakke om musikkens innvirkning på hjernen. Wenche Erichsen har lest boken, og synes temaet er svært spennende.

-Geir har forsket på musikkens innvirkning på hjernen, forteller Wenche, han reiser rundt i Norge og holder foredrag om dette. Det er veldig stas at han kommer hit til Halden, han har aldri vært her før.

Geir Olve Skeie er ikke bare nevrolog, han er professor ved Grieg-akademiet også. Medforfatter på boken er Are Brean, som jobber som overlege på Rikshospitalet.

Are Breie og Geir Olve Skeie. Foto: Anna-Julia Granberg.

-Musikk stimulerer og endrer oppfatningene våre, forteller Wenche. Vi vet at musikk påvirker følelsene våre, musikk kan faktisk brukes som terapi ved psykiske lidelser. Man bruker også musikk i sammenheng med smertelindring. Musikk og kommunikasjon er også et interessant tema, jeg jobber jo daglig med kommunikasjon og ser musikkens enorme verdi på dette området. Vi arrangerer jo allsang her på huset hver torsdag, og ser magien som oppstår når folk samles rundt musikk. Musikk har enorm betydning for mennesket. Det blir veldig interessant å høre en nevrolog fortelle om hvordan musikken faktisk påvirker hjernen.

Et par ganger i halvåret inviterer Wenche Erichsen til Internasjonal kulturkafé på Frivilligsentralen. På agendaen står alltid musikk, god mat og et aktuelt tema.

-På forrige kulturkafé var det Soad Hirkjølen fra Marokko som holdt foredrag, forteller Wenche, hun snakket om integrering i teori og praksis. Vi hadde også tyrkisk gitarmusikk og serverte georgisk mat.

Denne gangen er det altså hjernen som er tema. I tillegg til at Geir Olve Skeie skal snakke om boken sin kommer Blåsekompaniet med tretten blåsere for å by på musikalsk underholdning. Salg av mat og drikke blir det også, men inngang til arrangementet er gratis.

Internasjonal kulturkafé starter klokken 16 og varer til ca. klokken 18.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer