Hurra for Veslefrikk!

Hipp hurra for Veslefrikk Teaterverksted, som fyller tjue år i år! I anledning jubileet inviterte Veslefrikk til en storstilt festforestilling i Brygga kultursal for familie og venner. 

Tjue år har det altså blitt. Tjue år med Hakkebakkeskogen, Emil og Ida, Madicken, Kardemommeby, Olsenbanden jr. og mye, mye annet gøy. Hundrevis av barn har løpt ut og inn av Veslefrikks lokaler gjennom tidene, der de har pugget replikker og øvd inn dansesteg.

Hvert år har veslefrikkerne stått på scenen foran familie og venner og vist frem det de har øvd på så lenge, den ene generasjonen etter den andre. I dag fikk publikum servert en aldri så liten Veslefrikk-kavalkade for å feire jubilanten, og det med over hundre barn på scenen!

Flott er det jo alt sammen. Første avdeling er viet de minste teatergruppene i Veslefrikk.

De aller minste miniknøttene er på scenen sammen med mammaene sine!

Det er unektelig ekstra rørende med de helt små. De helt, helt små som tasser så forsiktig og nølende inn på scenen, og som skvetter litt når scenelyset treffer dem i ansiktet. Når de begynner å synge i tillegg, så renner det helt over. I hvert fall for denne kroppen.

Jammen synger de skikkelig ut også, disse ungene, her trøkkes det til fra magan og opp!

Før pausen rekker vi innom flere kjente og kjære musikaler, og så må vi jo selvfølgelig innom Astrid Lindgrens univers! De minste formidler tekstene hennes på det mest sjarmerende vis. Det er første avdeling som går verst ut over tårekanalene. Når knøttene stiller seg opp for å synge Du skal ikke tro det blir sommer, for eksempel… Jøje meg.

Noen flotte voksenprestasjoner får vi også!

Rebekka Undrum imponerer på vokal!
Hanne Bærkas-Buer synger også vakkert på Veslefrikks jubileumsforestilling.

Etter pausen er det de større barna sin tur. De danser og synger og fremfører med overbevisning, det runger i kultursalen! Her kommer det noen skikkelig imponerende vokalprestasjoner også!

Det hele er rett og slett så rørende og fint, og så veldig mektig når alle er på scenen samtidig. Dette er jammen litt av en følelseskarusell! I bakhodet surrer tankene om alle barna som har stått på akkurat denne scenen under Veslefrikks fane. Det er mange det. Tenk så mange haldenbarn som har vokst opp med Veslefrikk. Så mange barn som har fått ta sine første teaterskritt akkurat her. Og stadig kommer det nye til.

Andre akt avsluttes med et kjempemessig smell, med absolutt alle på scenen samtidig. Veldig flott!

Ylva Mark sier noen ord etter forestillingen.
Kultursjef Knut Olav Brekklund Sæves takker for forestillingen.
Monia Berger-Lund gir koreograf Sara Stang Møller en blomst.

– Denne dagen har vært helt fantastisk, og jeg er så stolt over alle barna våra som imponerer på scenen, sier Monia Berger-Lund. Vi gleder oss til de neste 20 årene !

Gratulerer med dagen Veslefrikk! Flott gjennomført!

 

 

 


 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer