Hurra for Halden danseskole

Gratulerer med dagen Halden danseskole! I 40 år har de gledet byen med dans, må de fortsette i mange år fremover. Denne uka feirer danseskolen 40-årsjubileet med hele tre danseforestillinger i Brygga kultursal.

Halden danseskole bød på en vanvittig flott danseforestilling i Brygga kultursal tirsdag kveld! Premieren på jubileumsforestillingen var en imponerende bukett med alt fra ballett og jazz til break og street, med intrikate og spennende koreografier og plenty med danseglade barn på scenen.

– Vi har jobbet med dette siden i høst, forteller administrativ leder for Halden danseskole, Sara Stang Møller. I høst var det teknikk som sto på agendaen, og etter jul begynte elevene å jobbe med koreografien inn mot jubileumsforestillingen.

Halden danseskoles dyktige dansepedagoger har laget flotte koreografier til jubileumsforestillingen. Foto: Johannes Granseth

Det er fint og rørende å følge danseelevenes progresjon gjennom årene, flere av dem har danset på skolen siden de var små, de har mer eller mindre vokst opp på danseskolen. For noen dansere de har blitt! De har en tilstedeværelse og et uttrykk som beveger, og koreografiene blir stadig mer avanserte og spenstige.

Samtidig kommer det stadig nye dansere til. Det utvikler seg en ganske heftig klump i halsen når de små ballettdanserne på Ballett 1 kommer ut på scenen, de flinke jentene står i startgropa på sin dansekarriere:

Flinke ballettbarn danser til «Under the Sea». Fantastisk. Foto: Johannes Granseth
Fantastisk koreografi og glade dansebarn på scenen på Halden danseskoles jubileumsforestilling. Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth

Høsten 2021 hadde Halden danseskole først og fremst fokus på å komme inn i nye lokaler i sentrum.

– Det var fantastisk å endelig få komme ned til sentrum, sier Sara, og være der det skjer. Vi er jo mer tilgjengelige nå, og kan delta i det lokale kulturlivet på en annen måte. Vi er kjempefornøyde med de nye lokalene.

Sara er også veldig fornøyd med elevenes innsats på jubileumsforestillingen, og synes det er flott å få være i kultursalen igjen etter tre år med pandemi.

– Det gikk over all forventning! Det er jo tre år siden siste store forestilling, så vi var spente på hvordan elevene ville takle det store formatet. Det var godt å se at det fungerte, og stas å se at de koste seg. Det er jo det som er målet, at de skal ha det gøy på scenen.

Sceneglede! Foto: Johannes Granseth

Per i dag er det 270 barn og ungdommer som danser på Halden danseskole, og skolen tilbyr hele åtte ulike kurs. Her finner du ballett, stepp, jazz, break, moderne dans, street, barnedans og dessuten showteam. I tillegg tilbyr danseskolen to voksenkurs i stepp og jazz.

– Break er nytt på timeplanen i år, forteller Sara, og det er utrolig tøft. Vi har fått med oss Annette Olsen, som er en ekte b-girl fra Oslo, hun driver Norges eneste break crew for jenter. Vi er kjempeheldige som har fått henne som instruktør, hun reiser fra Oslo til Halden hver uke for å undervise i break.

Foto: Johannes Granseth

Sara er klar på at Halden danseskole står på skuldrene til andre flinke igangsettere.

– Vi har holdt på i sju år nå, men vi har hatt utrolig flinke folk foran oss, som Caroline Rolstad, Trine Wille og Ida Staal. Det er morsomt å få lov til å jobbe med dette i det tidsrommet skolen fyller førti år, det er ganske stort faktisk.

Foto: Johannes Granseth
Foto: Johannes Granseth

Danseskolens elevtall har steget etter Covid, og Sara håper trenden fortsetter.

– Tenk at det er så stor interesse for dans i Halden! Og vi deler jo faktisk plass med en annen danseskole i byen også, det er ingen selvfølge at det er så mange som vil danse i en liten by som Halden. Og så må jeg si at vi er utrolig takknemlige for alle foreldrene i Halden som velger å benytte seg av vårt tilbud, og sender barna hit. Jeg vil sende en stor takk til dem.

Sara er takknemlig for all støtte de får, både via dugnad og pengestøtte. Sparebank1stiftelsen er en av de trofaste støttepartnere til Halden danseskole.

Kjell Hagen fra Sparebank1stiftelsen holder tale på danseskolens jubileumsforestilling. Foto: Johannes Granseth

– Og så må jeg neven Ronja Dørdal, legger Sara til, hun har vært en utrolig støttespiller for oss. Ronja er foreldrerepresentant og bidrar med masse, og så er det jo mange foreldre som bidrar. Det er vi veldig takknemlige for.

Onsdag og torsdag skal det atter igjen danses i kultursalen, Halden danseskole har mye dansing og kakespising igjen før jubileet er ferdig feiret.

Da gjenstår det bare å rope tre ganger tre hurra for Halden danseskole, gid den lenge lenge lenge leve må!

Foreldrerepresentant Ronja Dørdal, dansepedagogene Annette Olsen, Rebekka Undrum, og Mari Marie Øinæs Nyvoll. Daglig leder Sverre Magnus Heidenberg, administrativ leder Sara Stang Møller, og dansepedagog Trine Lise Thue Gundersen. Foto: Johannes Granseth

 

Kommentarer

kommentarer