Hun vil lære deg fransk

På verdensbasis er det godt over 100 millioner mennesker som har fransk som morsmål. I Halden tilbyr nå Elsa Grai haldenserne å lære seg språket som snakkes over store deler av verden.

Elsa Grai har skapt fransk stemning i gågata med sin leketøysbutikk Lille Paris, og de siste månedene har hun tatt steget et hakk videre for å gi haldenserne enda mer innblikk i det franske.
– Jeg startet med franskkurs i januar fordi mange kunder spurte meg. Jeg har ikke så mange timer pr. uke fordi det er mye å gjøre med butikken og nettbutikken allerede, men jeg vil jo gjerne hjelpe til fordi det ikke er noe annet tilbud om franskkurs i Halden, forteller hun.
Hun begynner å få lang erfaring med å undervise i fransk, og hun syns det er givende.
– Da jeg var student startet jeg med å gi privattimer til elever på ungdomsskolen i matte, engelsk, historie og fransk. Jeg likte det veldig godt.

Det er ingen tvil om at Elsa er stolt av både landet og morsmålet sitt og at hun gjerne vil bidra til at flere lærer det.
– Når jeg startet Lille Paris var det mange frankofile haldensere som sa at de var interessert i franskkurs. Jeg har ikke så mange ledige timer, men tar gjerne imot motiverte haldensere som vil lære. Jeg gir bare privattimer, og det er maks to personer som er med hver gang. Alle kursene jeg gir er tilpasset den personen som følger det, forklarer hun.
– Fransk er som kjent verdens kjærlighetsspråk.  Jeg er så stolt av å ha det som morsmål og vil gjerne gi andre en sjanse til å snakke det.

Vil du vite mer om Elsa sine franskkurs kan du besøke denne facebooksiden.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer