Hun som realiserer drømmer

Om ikke lenge slipper Dina sitt første album. Innspillingen er i gang i Athletic Sound, med Kai Andersen bak spakene. 

Dina har i en årrekke sammen med sine musikere fremført standardlåter fra den amerikanske jazz-sangboka, men begynte etterhvert å gå litt lei.

– Med tanke på utgivelse av eget album, var det egentlig naturlig for meg å velge fra disse standardvisene jeg alltid har sunget. Det er jo fantastiske låter, men det ble – som sagt – litt intetsigende.
Dina tok så pennen fatt, skrev noen tekster, komponerte melodier, og fremførte disse for Ove (Billington, musiker og ektemann), som så tok det et skritt videre.
– Skummelt, siden Ove er brutalt ærlig. Men det ble godt mottatt. Sånn sett er vi et godt team, Ove og jeg. Han fargela mine skisser med vakre arrangementer, og vi skjønte raskt at dette – dette er plata vi skal lage.
11824143_10153472527640056_1373632205_n
Foto: Johannes Granseth 

Undertegnede møter Dina i Athletic Sound i Halden, der Kai Andersen ivaretar produksjonen.

– En utrolig allsidig og veldig dyktig studiomann, sier Dina, som er stolt av å jobbe i Halden’s videnkjente og velrennomerte studio. Albumet spilles in live, og musikere og gjesteartister er inn og ut av dørene.
Det er ubeskrivelig flott å jobbe på denne måten. Takket være Ove’s rike nettverk av jazzmusikere, opplever jeg magien ved at musikere fra inn- og utland tar turen innom Halden for å gi sitt bidrag til albumet mitt. Jeg forfølger denne drømmen om eget album kompromissløst, og gjør ting fullt og helt. Det koster å være i studio, og musikere skal ha lønna si. Sånn er det bare, så jeg har spinka og spart litt, kan du si… Men det ville vært trist å spare inn på noe nå. Når man først tar dette skrittet, tror jeg det på sikt betaler seg å gjøre det skikkelig. Og vi kommer fint i havn.Dina’s debutalbum «Hun som drømmer» blir ferdig i løpet av sommeren. Et album med selvbiografiske norske tekster som er en slags blanding av alt hun har holdt på med.

– Visemusikk fargelagt av jazzuttrykket, er det nærmeste vi kommer en beskrivelse, forteller Dina, som tar sikte på en releasekonsert i Haldens egen kultursal.
– For som jeg sa innledningsvis; vi må jo gjøre det skikkelig.

Hun som drømmer, drømmer ikke bare. Hun tar tak og gjør noe med det.

Kommentarer

kommentarer