Hun er ny direktør ved Halden historiske samlinger

Lillian Nyborg er ansatt som ny avdelingsdirektør ved Østfoldmuseene Halden historiske Samlinger etter Gaute Jacobsen. Sistnevnte konsentrerer nå sitt arbeid til Østfoldmuseene Fredrikstad Museum og Kystmuseet Hvaler.

– Jeg gleder meg veldig til å bidra til utvikling av museet. Vi har mange store prosjekter foran oss. Snart får vi forhåpentligvis overta Faye-gården i sentrum, sier en entusiastisk Lillian Nyborg, som hadde sin første arbeidsdag som avdelingsdirektør allerede 1. november.

-Museet har en fantastisk stab og sammen dekker vi et bredt fagområde. Det er dessuten spennende å arbeide med og videreutvikle Østfoldmuseene som en sterk regional kulturinstitusjon.

Lillian Nyborg har vært konservator ved Halden historiske Samlinger siden 2010 og kjenner avdelingen og de ansatte godt. For mange haldensere ble hun godt kjent i 2015 da hun var prosjektleder for utstillingenVi, de priveligerte? i anledning av Haldens 350-årsjubileum. I Østfoldmuseene har hun vært ansatt i elleve år.

Fremtiden byr på store utfordringer med videreutvikling av selve museet, magasinene skal forbedres, og det skal lages en helt ny utstilling på festningen til 300-års markeringen av Karl 12.s død. I tillegg er det altså en mulighet for at museet innen kort tid står på flyttefot. Den nye avdelingsdirektøren har med andre ord nok å henge fingrene i.

13113246_10154009333901421_1888903058_o

Pressemelding fra Østfoldmuseene. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer