Humorgalla på kultursalen

Humorgalla skal ut på tur igjen, og lørdag 28. november dukker de opp her i Halden. På scenen finner vi fire morsomme folk, og det loves standup og musikalsk humor i skjønn forening.

Humorgalla har reist rundt i Norge og fått folk til å le helt siden 2006. Hvert år er det nye komikere med i lineupen, og som regel er forestillingen spekka med store norske komikernavn. Årets Humorgalla er intet unntak! I år er det Terje Sporsem, Steinar Sagen, Markus Neby og Marlene Stavrum som skal få oss til å le i kultursalen.

– Vi har aldri gjort noe sammen før, forteller Terje Sporsem over telefon fra Bergen, så dette er ganske spennende for oss. Alle disse tre komikerne er folk jeg ser opp til, de er ekstremt flinke på hver sine måter. Vi er veldig ulike, men jeg tror vi utfyller hverandre ganske fint.

Terje Sporsem. Foto: Feelgod&Istage.

Foruten Terje er det altså tre vittige komikere som skal stå på scenen i kultursalen den 28. november:

Steinar Sagen er et kjent navn for nordmenn flest, i hvert fall for de som eier en radio eller en TV. Steinar er nok best kjent som leder for det prisbelønte radioprogrammet Radioresepsjonen, men han er også godt kjent gjennom serier som Side om side og Lilyhammer. Han har også deltatt i en rekke andre TV- og filmprosjekter, både som skuespiller på skjermen og stemmen bak diverse animerte figurer.

– Steinar er utrolig morsom, jeg har ledd så sinnsykt mye av Radioresepsjonen gjennom de årene de har holdt på. Steinar er også vår konferansier, så han er den røde tråden i showet.

25 år gamle Marlene Stavrum er en ny stjerne på Norges komikerhimmel, men hun har allerede rukket å spille i flere TV-serier, blant annet i Kongen av Gulset og den småabsurde Dyrevennene. Begge serier er å se på NRK.

– Marlene er en ung komiker som har markert seg veldig fort, sier Terje. Hun er utrolig artig, og en rising star i komikermiljøet i Norge. Jeg tror vi kommer til å se mye av henne fremover. Det er moro å se at det kommer nye, dritgode komikere til i miljøet! Marlene er utrolig vittig.

Marcus Neby er et velkjent navn for folk som liker å starte dagen med P3-morgen. I fem år vekka han landets yngre radiolytterne med humor sammen med Ronny Brede Aase og Silje Nordnes, helt frem til i september i fjor da trioen ga stafettpinnen videre til nye programledere.

– Marcus Neby altså. For en fyr. Hva er det han ikke kan? Marcus har ikke stått så mye på scenen, men han har en ellevill rutine. Og så er han vårt musikalske alibi, musikken er bærende i mye av det han skal gjøre på scenen. Marcus spiller jo både piano og gitar, og kommer til å gjøre alt fra ren verbal underholdning til innslag der diverse musikkinstrumenter inkorporeres. Han er deilig absurd, overraskende og skikkelig gøy.

Selv er Terje i testfasen av forberedelsene for showet.

– Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal ta med, nå driver jeg og tester ut nye ting. Men jeg regner med at jeg kommer til å ta for meg oss nordmenn, det har jo skjedd en del ting det siste året som gjør at man stiller seg spørsmål om hvem vi egentlig er. Jeg testa ut litt av det på et publikum her i Bergen i går, og bergenserne lo godt.

Som Steinar Sagen er Terje Sporsem et godt kjent ansikt i humor-Norge, og den eneste av de fire med lang fartstid som stand up-komiker. Men Terje har gjort mye annet gøy også. I tillegg til å ha turnert med tre soloshow har han spilt i flere humorserier og vært programleder i en rekke andre TV-serier. Og så er han rett og slett en utrolig morsom fyr.

Humorgalla byr på noen fellesnumre med alle komikerne på scenen, og så blir det noen bolker med solo-standup. Og så litt musikk. Premieren er 11. november, så komikerne har noen uker på å spikre rutinene sine og sy det sammen til et helaftens show.

– Vi har så vidt kommet i gang med å sette dette sammen, forteller Terje, men vi ler godt allerede. Vi bobler av overskudd etter en lang periode med korona nå hvor det har vært lite gå gjøre, så stemninga er dritgod. Det lover godt! Vi vet ikke helt hvordan showet blir ennå, annet enn at det kommer til å bli gøy.

Lørdag 28. november altså, klokken 19: Humorgalla på Brygga kultursal!

Billetter finner du her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer