Humor og høytid i skjønn forening

Tenorane er for tiden ute på juleturné, og synger julen inn på kryss og tvers av det ganske land. Onsdag 19. desember avslutter de turnéen her i Halden – i vår egen kultursal.

Jeg snakker med Aasmund Kaldestad en drøy uke før konserten i Halden. Da står han på en Vestlandsferje, på vei til en konsert i Husnes, i Kvinnherad. 

-Vi har gjort unna seks av søtten konserter, forteller Aasmund, og vi har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger. Mer enn noen sinne faktisk! Vi signerer CDer etter konsertene, og folk overøser oss med komplimenter. Det er utrolig moro. Men jeg mener også selv at dette er den beste konserten vi har gjort noen sinne.

Prøysen, Elvis og klassiske perler

Dette blir den syvende juleturnéen for Tenorane. Aasmund har reist rundt med ulike tenorgrupper i femten år, så for ham er det rutine å synge førjulskonserter. Men for den som aldri har opplevd Tenorane, hva kan man forvente av Så ha ei god jul då?

-Dette er en julekonsert med en god blanding av humor, underholdning og det mer seriøse, forteller Asmund. Vi favner bredt med tanke på repertoar, her kan du forvente både Elvis, Prøysen og de mer klassiske julesangene. O Helga natt er selvfølgelig med. Vi går for både humor og tårer, men kanskje flest tårer. Og så synger vi mest på norsk, vi har bare to engelske sanger på repertoaret.

Humor og høytid 

Så ha ei god jul då skal være løsere i snippen enn de aller mest høytidelige kirkekonsertene, men det skal gis plass til det klassiske og høytidelige på konserten også.

-Det skal være både humor og høytid på våre konserter, forteller Aasmund. Vi føler at vi har funnet et fint balansepunkt midt mellom populærkulturen og det klassiske, det er der vi vil være. Kanskje kan våre konserter være en døråpner inn mot det symfoniske, eller kanskje en opera, sånn at folk tør å oppsøke det etter at de har hørt oss. Vi presenterer jo en del klassisk materiale, men i en uformell og ufarlig setting.

Tenorane innleder konserten med å ta for seg et velkjent fenomen; nemlig julestresset.

-Vi har en Julestressmedley som vi tar helt i starten, forteller Aasmund, det er et litt oppjaget segment med litt allsangfaktor. Her må man gjerne synge med! Utover konserten tar vi det hele ned. På vei ut av kultursalen skal skuldrene dine være senket.

Julestemningsgaranti

Men før Tenorane skal senke skuldrene våre her i Halden skal de senke skuldrene til folk på kryss og tvers i Norge. Når vestlandskonsertene er unnagjort, bærer det oppover til Trøndelag og Midt-Norge. Så er det Bergen før Tenorane vender nesa mot øst og Askim før de avslutter her i Halden neste onsdag.

Aasmund utlover julestemningsgaranti til publikummet i kultursalen.

-Hovedmålet med Så ha ei god jul då er å gi folk en hjertevarm julehilsen fra oss i Tenorane, avslutter han.

Vil du gå på konsert med Tenorane onsdag 19. desember? Det er ganske få billetter igjen, så raska på! Billetter kan du kjøpe her.

Forsidefoto: Alf-Einar Kvalavåg

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer