Huma Luma

I et fint gult hus, i tjukkeste Tistedal øves det for fullt. Huma Luma – et band som nesten har fått navnet sitt fra en Hummeljakke, har vokst frem her de siste månedene.

Karoline S. Henriksen, som er initiativtakeren for bandet, hadde noen sanger hun hadde skrevet selv. Hun trengte noen å spille dem med. Litt etter litt fikk hun med seg på laget Thor Andreas Holberg Murtnes, Levi André Sandberg og Ole Anders Amundsen. –Det begynte med mine rolige og litt kjedelig låter som vi satte opp tempoet på, forteller Karoline. Hun blir avbrutt av latter fra bandmedlem Thor Andreas. ­– Snudd totalt opp ned på, stemmer vel bedre sier han. – Ja, vi kan si at vi «Huma Lumafiserte» låtene litt, parerer Karoline humoristisk. Bandet har allerede en god del låter på plass. –Det som er spesielt i dette bandet, er at alle er låtskrivere og synger. Det må jo bli bra! fortsetter Karoline.

Bandet har allerede booket en del spillejobber. De skal aller først spille på Bryggerhuset syd her i Halden 23.mai. Siden går ferden til Mylderfestivalen på Hamar 20 juni og Månefestivalen 24 juli. Når vi besøker dem, sitter de og jobber med å booke flere jobber og planen er å legge ut på turne fra 25 juli til 7august. Og de skal kjøpe band-bil, en Van. –Den skal så klart pimpes opp i klassisk Huma Luma stil, sier Karoline.

Planen fremover de neste uke er å få på plass en logo, øve masse og helst også få på plass en musikkvideo. Svenske Marcus Lindquist, en kjent musikkblogger, har fattet interesse for bandet og jobber nå for å skaffe dem spillejobber i Sverige samt få i gang en video. – Han er skikkelig gira, blir bandet enige om. Han har sett og hørt 7 låter og mener at 5 har hit-potensiale.  – Det blir veldig spennende å se hva han kan få til, for det er vanskelig å få svenskene til å like norsk musikk.

Huma Luma skal også i studio, allerede 8.juni. Bandet føler seg heldige som har fått med seg Simen Følstad Nilsen inn i Rockehuset for å spille inn en Ep. Minimum 3 låter skal det bli.

Ambisjonene er store, og alle drømmer om å leve av musikken. Når de skal frem til hvilken type musikk de spiller, blir det diskusjon, og det er tydelig at dette har vært diskutert før. De er enige om at det ikke er ren pop, indie pop blir for smalt, og i det siste har det blitt jazzpreg på noen av låtene. Helt enig blir de ikke, men hvis du synes det høres interessant ut med jazzpreget indie pop, er dette noe for deg.

Foto: Mariann Grønsberg

Kommentarer

kommentarer