HTH har fått eliteserielisens

Onsdag morgen kom beskjeden fra Håndballforbundet som Halden Topphåndball har ventet på. Eliteserielisensen for 2016/2017 er bekreftet. Riktignok med en beskjed om at bygging av ny arena må være i gang før lisens for neste sesong skal tildeles.
Foto: Halden Arbeiderparti

Det har lenge vært knyttet spenning til hvorvidt Halden Topphåndball ville få eliteserielisens for 2016/2017 med bakgrunn i at Håndballforbundet har krevd en utbedret/ny hall.
Onsdag morgen sendte Halden Topphåndball ut denne meldingen:

Halden Topphåndball – som har partnerskap med Sarpsborg ILs 2. divisjonslag for menn – har mottatt lisens uten anmerkninger.
HTH har hatt sunn økonomi, slik at dette ikke var uventet.
Spenningen var knyttet til hvorvidt klubben ville få dispensasjon til å spille i Remmenhallen i Halden, eller ville bli forvist fra sin egen kommune og måtte finne seg innpass i en annen by for å spille sine hjemmekamper.

HTH har blitt gitt dispensasjon for spill i Remmenhallen i 2016/17. Det er klubben meget glad for. Det er helt avgjørende for mulighetene for å drifte et lokalt toppidrettslag.

Lisensnemda i NHF skriver at HTH ikke vil få lisens neste år dersom ikke bygging av ny arena har startet før lisensen tildeles (senest 1. juli). Dette er et uheldig krav fra NHF ettersom de vet at Halden Kommune tidligst kan starte bygging av ny arena august/september 2017.

Ordfører Thor Edquist er glad for at eliteserielisensen for 2016/2017 er bekreftet, men reagerer på kravet for neste års lisens.
– Jeg syns det er meget merkelig at Håndballforbundet kommer med et slikt krav, all den tid de vet Haldens Robek-status og at det ikke er vi som bestemmer om vi får investere i en ny hall. Det er Staten som avgjør det, når den tid kommer, forklarer Edquist.
Han henviser til tidligere dialog med Håndballforbundet der de har sagt at de vil se at det er progresjon i saken.
– Jeg har lært meg til å ikke ta sorger på forskudd, så nå får vi først og fremst glede oss over nok en sesong i Remmenhallen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer