– Høydepunktene står i kø

Torsdag ettermiddag åpnet Tons of Rock portene og tusenvis av ivrige festivalpublikummere inntok Fredriksten festning. Noen hadde allerede ladet opp på festivalcampen, andre kom direkte fra jobben. Felles for dem alle er at de er klare for dager med tonnevis av rock.

Fjorårets festival var en suksess og mange har ventet på at årets festival skulle starte. På området finner vi en god blanding av tilreisende og haldensere. En av de som var klar fra portene åpnet var Øystein Thomas Bærkas Buer.
– Når Norges beste rock- og metalfestival fyrer opp i mitt eget nabolag, så er det en selvfølge å møte opp. Jeg jobber i tillegg som frivillig her i år, forteller han. Høydepunktene står i kø, men det er noen band han gleder seg ekstra til.
– Blant bandene jeg ser frem til å se her i år er Opeth, Gojira, Seigmen, Isahn, Pagan’s Mind og Black Debbath, avslutter han og tar plass midt i folkemengden.

IMG_4672
Foto: Joachim Bratteli 

En av de som har fått en stor del av kreditten for at Tons of Rock havnet i Halden er Espen Holtan. Han storkoste seg med åpningskonserten som ”Haldenvennene” i Black Debbath sto for.
– Da de spurte om mange haldensere hadde funnet veien til festningen, kom det er rungende ”JA” tilbake fra publikum, noe som var hyggelig å registrere, forteller Holtan begeistret.
Han har også registrert at festivalcampen virket mer folksom enn i fjor, så det er god grunn til å anta at flere har funnet veien til Halden i år.
– Jeg gleder meg stort til fredagen med Graveyard, Gojira, Studfaust, Nifelheim, Aura Noir, Mayhem, Venom og selvfølgelig klassikerne Twisted Sister. Sistnevnte var tross alt en viktig del av barndommen.
Festivalskonseptet oppsummerer han gjerne som ”Folkelig, men kompromissløst”, og henviser til at festivalområdet ikke er så striglet. Det er innslag av Harley Davidson, anti-mobbe informasjon og forskjellige tilbud som gjør det til noe annet enn en ”hipp main-stream greie”.

IMG_4716
Foto: Joachim Bratteli 

Torsdagen bød værgudene på utfordringer i form av tidvis plaskregn, men det ser mer lovende ut for de kommende dagene. Festivalen ruller videre med tyngre skyts på plakaten, og i morgen åpner også Kruttlabben på Huth.

 

Kommentarer

kommentarer