– Høydepunktene var Alice Cooper, Ghost og Leprous

Noen er på Tons of Rock fordi det er gøy med bra musikk, fest og moro. Andre er der aller mest fordi de er skikkelig interessert i musikken, og tar med festen og folkelivet som en bonus. Øystein Thomas Bærkas-Buer tilhører den siste kategorien.

Øystein er det mange vil kalle en musikk-nerd. Han hadde langt over gjennomsnittet oversikt over programmet til årets festival, og har gledet seg i lang tid.
– Jeg har spilt gitar i snart 30 år, og skriver mye låter. Rock og metal har jeg hørt på siden jeg var liten. Jeg syns det var kjempestas at keyboardisten til Black Sabbath var sønnen til keyboardisten i 70-tallsprogbandet Yes. Hvem bryr seg egentlig om sånt, med mindre man er litt mer enn normalt interessert, sier Øystein.

Han tar utfordringen med å oppsummere årets Tons of Rock på strak arm.
– Årets festival har vært en flott opplevelse! Jeg var litt skeptisk til at de hadde fjernet Fort East-scena, men teltet viste seg å være en veldig god erstatter. Til tross for mange mennesker var det sjelden kø uansett hvor man skulle, sier Øystein. Han syns det var gøy å se glade og fornøyde festivaldeltakere overalt.
– Noen deltok mer enn andre. På torsdag støtte vi på en kar med medbrakt blokkfløyte som han brukte flittig gjennom flere konserter.

13499473_10153713447610872_177932438_o

Så er det store spørsmålet, hvordan har Tons of Rock vært musikalsk sett?
– Det har vært bra variasjon i alle sjangre, så det var noe for alle. Høydepunktene for min del var Alice Cooper, Ghost og Leprous. Men jeg ble også positivt overrasket over August Burns Red, Sixx: A.M, Rival Sons og Pain. Det er band jeg ikke hadde noe forhold til fra før, oppsummerer han.

Øystein skryter av festivalen, både innholdsmessig og hvordan den er organisert. Det er ingen tvil om at han gleder seg til fortsettelsen.
Så hvilke band ønsker du å se på scenen neste år?
– Som en headliner hadde det vært veldig gøy å sett Rammstein. De hadde passet veldig bra inn på Tons of Rock. Ellers vil jeg gjerne se Dream Theater, Halestorm, Steel Panther, Enslaved, Sikth, Dimmu Borgir og Stryper. Ønskelisten er lang!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer