Høy gåsehudfaktor på Løvekongen Simba

Var du ikke på premieren på Løvekongen Simba i kveld? Kjøp en billett til en av de andre forestillingene, men husk Kleenexen. 

Det er høy gåsehudfaktor under åpningsnummeret av Løvekongen Simba med Veslefrikks ungdomsgruppe på Fredrikshald teater. Den lille løveprinsen er født, og alle dyrene kommer for å hylle den nyfødte tronarvingen. Fremtiden ser lys ut. Det er imidlertid en ganske mørk sky på himmelen i løveriket, i form av Simbas onde løveonkel Scar.

Høy gåsehudfaktor på første sangnummer på Løvekongen Simba, og tøft for den lettrørte.

Han er sjukt skummel, Jonas Borge Stafsengen, når han gestalter den onde Scar på scenen, og han synger jaggu godt. Flere av barna i salen tar godt tak i den nærmeste voksnes hånd når han er på sitt skumleste. Jonas elsker scenen, og scenen elsker ham.

Mufasa (Magne Jensen) redder Simba fra en løpsk gnuflokk. Men du ligger så ille stille der Mufasa, åssen står det egentlig til?
Skumle Scar ler sin onde latter når han endelig er blitt løvenes konge.

Det er ikke til å unngå, den snille og høyt elskede kongen Mufasa dør når han prøver å redde sin sønn fra en løpsk gnuflokk. Det hele er selvfølgelig iscenesatt av Scar, som ganske effektfullt står på en høyde i bakgrunnen og ler sin rungende, onde latter. Simba, som tror det hele er hans skyld, rømmer fra alt sammen. I jungelen vokser han opp med de sorgløse skapningene Timon og Pumba.

Timon (Aurora) og den illeluktende Pumba (Ylva) tar Simba under sin vinge og gjør vegetarianer av ham.

Pumba er kanskje den morsomste karakteren i musikalen – glitrende gestaltet av Ylva Berger Nyborg. Men Timon er ikke så verst morsom han heller, og under parykken her finner vi Aurora Berger Grosvold.

Vi vet jo at Kim kan synge. Men vi får vite det en gang til i Løvekongen Simba.

Kim André Henskjold Jensen og Maria Mørch Jensen og koret synger vakkert om hvor vanskelig alt er. Om å ta sin rettmessige plass, om gammalt gruff og om den usikre fremtiden.

Simba og Nala forelsker seg i hverandre, til Timon og Pumbas store sorg.

Så sier vi ikke mer, gå og se sjøl

Men mer av handlingen skal vi ikke røpe her. Den som lurer på hva som skjer videre får jaggu gå og se musikalen selv. Nevnes må allikevel:

Kostymene! Fantastiske kostymer var det, og det gir forestillingen enda et løft. Og musikken! Silje og Co. satt tonen og vel så det fra orkestergraven. Og de dansende barna: Veldig stemningsfullt.

Medvirkende til Løvekongen Simba på Fredrikshald teater er ca. 30 ungdommer i alderen 10-22 år, mini-veslefrikk, og de tre voksne skuespillerne som spiller voksen-Nala, voksen-Simba og Scar. Koret ledes av Mona Stenberg Thoresesn, og musikalsk leder er Silje Erichsen. Koreograf er Line Tomter.

Regi og produsent for forestillingen er Monia Berger.

Kommentarer

kommentarer