Howlin’ Mama gjenforenes på Siste Reis

Bandet som på midten og slutten av 00-tallet herjet lokale steder som Studentsamfundet, Demo og Krocketfestivalen. Alle disse navnene får oss til å mimre tilbake til bekymringsløse enklere tider med brune 0,33 borg-flasker, da elbil var fremmedord og da man faktisk måtte høre litt på den musikken man kjøpte (les: kjøpte) før man bestemte seg for om man likte det eller ikke.

For de som leser dette og mot formodning ikke har hørt Howlin’ Mama skal jeg prøve meg på en beskrivelse: garasjerock slik det skal gjøres. En av mange sjangere som dessverre har blitt belastet av et visst image-politi, men her har ikke bandmedlemmene blitt plukket utifra hvor tidsriktige sokker de har, men utifra hvordan de faktisk låter. Og det låter fett! Tenk Reigning Sound med litt mer punkete uttrykk, Dead Moon bare litt mindre punkete uttrykk, eller tja.. Hellacopters bare ikke påtatt og kjipt?

Uansett, bandets to utgivelser, den første «5 Howlin’ Tracks» og den andre med den smått geniale og pre-pubertale tittelen «Mamas Little Helper» burde vært høyt oppe på lista over norske garasjerock-plater gjennom tidene. Vi snakker fuzz-orgel, spisse gitarer og sinna drittunge-vokal.

Førstkommende fredag er det duket for deres første offentlige konsert på over ti år på Siste Reis Pub! Heng med!

Konsertstart kl 20.00

CC: 200,-

Billetter på hoopla.no.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer