Hovedøen Social Club til Vannvogna

Uken før jul kommer det til å bli hot på Vannvogna Konsert & Kunsthall.

Da blir det fire konserter innen forskjellige sjanger på Vannvogna, men alle garanterer julestemning! Etter Tenorane har sunget inn jula på klassisk vis onsdag kveld blir det Hovedøen Social Club slynger Julen inn! på Vannvogna fredag kveld.

Dette populære bandet er kjent først og fremst for salsaelskere. Leder Sverre Indris Joner forteller om hvordan det hele startet:

– Hovedøen Social Club ble stiftet i 2007.  Når vi kom på radio (NRK P1) la folk merke til oss, og så begynte snøballen å rulle. Vi har nå laget fem album, en konsert-DVD,  vi har hatt prosjekter med Kringkastingsorkestret, NOSO (Tromsø kammerorkester) og sist, men ikke minst Haldens egne fantastiske blåseensemble DNBE!

Hovedøen Social Club. Foto: Ketil Hardy.

Hovedøen Social Club har spilt i Operaen, OverOslo & Kongsbergfestivalen.

– Vi har også hatt gleden av å samarbeide med kjente navn som Wenche Myhre, Jan Eggum, Trond Viggo Torgersen, Øystein Dolmen (Knudsen og Ludviksen), Silya, Stian Carstensen, Alexandra Joner og vokalgruppen Pitsj bl.a.

Hovedøen Social Club har ofte en litt hektisk slutt på november.

– Da har vi vår tradisjonelle julekonsert på Riksscenen, forteller Sverre. Der har vi den luksus å kunne invitere en profilert gjest. I år skulle det ha vært Lill Lindfors, og da må man i tenkeboksen for å velge ut sanger fra hennes repertoar som kan passe til å “forvanskes” over i cubansk tradisjon, som jo er vår spesialitet. Eller salsa som mange kjenner det som.

Hovedøen Social Club på OverOslo. Foto: Per Ole Hagen.

Det meste av konserter har blitt avlyst i år, så da sto Hovedøen Social Club kun igjen med to konserter.

– Det å møte publikum og sende musikken over scenekanten er noe magisk hver gang, sier Sverre. Det får vi næring av rett og slett – til å holde oss følelsesmessig i vater. Og det er jo oftest  slik for publikum også, at det å være i rommet der det skjer og kjenne energien er noe annet enn å se på TV eller høre på plate/Spotify.

Til Halden kommer HSC med sin særegne vokalist Sergio Gonzalez.

– Han kom fra Cuba til Norge i 1986, forteller Sverre, men han har heldigvis ikke lært prikkfri norsk-uttale ennå. Så han synger sine ektefølte tolkninger av norsk populærmusikk og julesanger med stor innlevelse og elegant rytmisk overskudd som vi alle kan misunne ham. Og så kan vi tillate oss å smile litt av det absurde i denne konstellasjonen.

Sergio Gonzales. Foto: Per Ole Hagen.

Med de beste musikere i ryggen blir Hovedøen Social Club faktisk fullstendig troverdig som cubansk salsa. Det hele utføres av Eduardo Cedeño på timbales, Marius Bastiansen på congas (et mysterium at han med sitt talent ikke er mere kjent), Ole Marius Melhuus på bass, Erik Eilertsen på trompet og jeg selv, og Sverre Indris Joner som har skrevet og “forvansket” alle arrangementene på piano.

– Halden er en hyggelig by som vi vi gjerne kommer tilbake til, forteller Sverre. Vi har spilt her ganske ofte, ikke minst sammen med Blåseensemblet. Den 18. desember fyller vi Vannvogna med jule-infiserte cubanske rytmer når det er mørkest ute og vi trenger det mest! Du får Cuba-versjonene du ikke visste du så sårt savnet av høytidens musikalske perler. Julen blir garantert aldri det samme igjen uten!

Sverre er nisse. Foto: HSC.

Hvis du fremdeles skulle være i tvil om hvor du bør være 18/12 så spør deg selv; Vil du VIRKELIG gå glipp av På låven sitter nissen eller Vinter og sne slik de hadde blitt skrevet i Havanna en gang på 50-tallet? Den gangen Hemingway spradet omkring i restaurantene omgitt av elegante kjoler, høye sigarer og longdrinks? Ville man likevel lengtet etter puddersnø, vadmelsnikkers, kvikklunch og termos-kaffe? Svaret på dette får du ALDRI!!! Med mindre du kommer på Vannvogna, da selvsagt.

Foto: Ketil Hardy.

– Så vi har litt overtenning kan du si og gleder oss vilt til å komme og spille for Halden-publikummet!

– Vi på Vannvogna håper alle vil og ikke minst tør komme på konsert, sier Emil Stang Lund på Vannvogna. Det er jo som kjent ikke et eneste kjent tilfelle av covidsmitte på konsert etter at regler og restriksjoner ble satt i kraft, men det er jo god balsam for sjelen med synkoperte sydlandske rytmer, tvilsom norsk-uttale og fantasifulle omarrangeringer av de kjente klassikere – både julesanger og annet. Vi gleder oss, og er veldig glade for at vi kan arrangere julekonserter på Vannvogna Konsert & Kunsthall.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer