Hot Tubs on the rise

I dag er Halden-bandet Hot Tubs nyinnspilte låt Sjans ute på Spotify. Låta skal brukes i sesong 2 av snakkis-serien Exit, som slippes på NRK i kveld. Nytutgivelsen har ikke gått ubemerket hen, og NRK har allerede viet flere dyrebare radiominutter på bandet fra nittitallet.

Når man møter seg sjøl i døra, og personen du går rett i fleisen på er en tretti år yngre versjon av deg sjøl, kan møtet være både smått smertefullt og slåsegpålåramorsomt på samme tid. Sånn er det nok for gutta i nittitallsbandet Hot Tubs denne uka. I dag slapp de nemlig en tretti år gammel låt, en gjenlevning fra bandets storhetstid på Rockehuset på nittitallet. Sjekkelåta Sjans har gjenoppstått fra asken! Tekstuell småflau, og absolutt ikke politisk korrekt anno 2021, men til gjengjeld innmari, innmari morsom.

Hør Sjans her:

Hot Tubs er:
Andreas Børresen- Gitar, vokal
Gjermund Skogh- Bass
Peter Clausen- Trommer

Espen Holtan- Gitar

– Det var Peter Clausen som foreslo å bruke låta i Exit, forteller Espen Holtan, han legger jo lyd i serien. Peter la inn låta i en strippescene for å se om den funka der, og så godkjente Øystein Karlsen det. Teksten er mildt sagt usjarmerende. Den er skrevet av en kåt femtenåring på nittitallet, og handler jo om det vi var opptatt av da: Pils, damer og fest. Det å være førtifem år – noen av oss snart femti – og så komme med en sånn låt er jo litt spesielt.

Da det ble avklart at låta skulle brukes i sesong 2 av Exit mente både Espen og Peter at låta måtte spilles inn på nytt og gis ut. Slippdagen ble planlagt til 5. mars, samme dag som sesong 2 av Exit har premiere på NRK. Pressemelding ble skipa ut til diverse medier denne uka. Men det var ikke alle bandmedlemmene som var helt forberedt på utgivelsen og oppmerksomheten den skulle medføre. Noen av dem fikk en overraskende telefon i går.

– Gjermund og Andreas trodde nok ikke helt på at vi kom til å gi ut låta, forteller Espen, de var ikke forberedt på det her. De trodde det var en spøk da NRK ringte i går. Gjermund googlet nummeret, og der sto det NRK. Han fikk hetta, men tok mot til seg og ringte tilbake til slutt. Gjermund prøvde å pushe intervjuet over på meg, men journalisten ville komme til Halden og møte Andreas og Gjermund utenfor Rockehuset.

Sånn ble det også. Gjermund og Andreas troppet opp utenfor Rockehuset; Hot Tubs faste tilholdssted tilbake i glansdagene.

– Tittelen på saken var Gjennombrudd tredve år for seint, forteller Espen. Der står de to gutta, fremdeles utenfor Rockehuset, og spiller fortsatt rock i Halden. Og venter på break through. Intervjuet er legendarisk, det er fullt av onelinere. Gjermund og Andreas synes dette er flaut på ordentlig, det er jo det som blir så gøy her.

Hør gårsdagens intervju med Andreas og Gjermund på Eftan på NRK her.(Du finner intervjuet 1 time og 21 minutter ut i sendingen)

Men ikke nok med det! Espen ble også intervjuet på NRK, i morgentimene på sjølvaste slippdagen. Det kan du høre her.(Du finner intervjuet 2 timer og 18 minutter ut i sendingene)

Sjans dukker opp i episode 4 av Exit.

Kommentarer

kommentarer