Høstfest på Grensen

Onsdag 2. og torsdag 3. oktober blir det Høstfest på Grensen Burgerbar! Fem Østfoldband skal spille på burgerbarens minifestival til uka.

Sindre Lindhaugen syntes det var lenge siden det hadde vært konsert på Grensen Burgerbar, og fikk en idé.

-Jeg tenkte at høstferien var et bra tidspunkt å ha en liten festival på Grensen, forteller Sindre. Så jeg ringte Emilie og spurte hva hun syntes om det.

Emilie Langbråthen syntes Høstfestival på Grensen var en god idé.

-Jeg synes det er skikkelig kult at Sindre drar i gang det her, sier Emilie, det er alt for lenge siden vi har hatt konsert! Restauranten har vært godt besøkt, så vi har prioritert matserveringa her en stund. Men dette er også et utested! Det er hyggelig å ha konserter her, og de banda som har spilt her før sier at det er fint å spille her.

Sindre inviterte fem Østfold-band han synes låter bra til å spille på Høstfestivalen. Valget falt på Radio Luxemburg, Huma Luma, Malin Möller, The Mallrats og Marching Forest.

Fredrikstadbandet Marching Forest har spilt sammen i åtte år, og ga ut albumet Slippin’ Trough Closing Doors i 2016. Marching Forest har spilt med Sindres bandprosjekt Ay Caramba flere ganger.

Marching forest er: Emil Nordbæk, Fredrik Gudim Eriksen, Øyvind Riiser, Mats Andersen, Conrad Nilsen. Foto: Marching Forest.

-Vi har spilt med dem i Fredrikstad, forteller Sindre, og jeg har lenge lova dem en konsert i Halden. De har vært gira på å spille her, så når jeg kom på denne idéen var det helt selvfølgelig å ringe dem. De sa ja med en gang. Dette er rock rett fra levra, og et utrolig bra liveband.

Sarpsborgbandet Radio Luxemburg består av Dennis Pedersen, Adrian Bjerketvedt, Thomas Gjerlaugsen og Vegard Bogen.

-Huma Luma har spilt med Radio Luxemburg i Sarp og Fredrikstad, forteller Sindre. Nå er det på tide å invitere dem hit til byen så de får spilt her. Dette er også et veldig godt liveband, det er rett og slett kjempetøft.

Radio Luxemburg ga ut skiva Sus Hater Dus i mai:

Huma Luma kjenner de fleste haldensere allerede til vel? Okei, for dere som ikke har hørt om Huma Luma: Bandet består av Karoline Stenberg Henriksen, Jørgen Nilsen, Thor Andreas Holberg Murtnes, Benjamin Rø Haavelsrud og Alfred Rø Haavelsrud. De slipper stadig singler på strømmetjenestene, og i fjor ble de Ukas Urørt på P3 med låta Get Lost.

Huma Luma.

Malin Möller bør også være et kjent navn for haldenserne, Malin er stadig ute med kassegitaren og den nydelige stemmen sin for å synge egne viser.

Sist, men ikke minst skal The Mallrats spille på festivalen. The Mallrats er Sindres ferskeste bandprosjekt. Foruten Sindre består The Mallrats av Andreas Buckholm, Krister Strudahl og Marius Andreassen.

-Mallrats starta egentlig med at jeg og Andreas Buckholm satt hjemme i sofaen og spilte litt gitar og laga noen låter. Plutselig bestemte vi oss for å lage band.

Mallrats spiller poprock, og egenskreven sådan.

-Sjangermessig kan vi minne om Growlers, sier Sindre, kanskje litt AC/DC.

Siden banda må rigge seg til nede i første etasje forsvinner det en del bord i restauranten disse to dagene.

-Hvis folk har lyst til å spise før konserten bør de bestille bord nå snart, sier Emilie. Av erfaring vet vi at det fyller seg fort opp, og nå har vi enda færre sitteplasser.

Vrakpant tar med seg platene sine og er DJ i mellom slaga!

CC: 150,- i døra.

 

Kommentarer

kommentarer