Høsten på Brygga Kultursal

Brygga kultursals høstprogram er som vanlig bredt og bra! Astrid S kommer! Og så blir det spektakulær illusjon, keltisk musikk, pop, stand up, jazz og teater. Og mye, mye mer.

Endelig kan Brygga kultursal legge ut høstprogrammet og vite at de kan fylle salen med folk. Det er Martin Gundersen glad for.

– Nå starter vi for alvor opp den store motoren igjen i kulturen, sier Martin, det blir en slags kulturelt nullpunkt nå. Det blir veldig spennende å se hvordan høsten utvikler seg! Post-koronaen er på mange sett og vis like utfordrende som selve koronaen. Det sitter lenge inne for folk å orientere seg mot kultur på fritiden. Man må rett og slett venne seg til å gå ut for å oppleve kultur igjen, det er en viktig jobb som kulturbransjen nå står ovenfor.

Slik starter høsten på Brygga kultursal! Allerede denne uka blir det både Dubliners og klassiske favoritter i kultursalen.

– Seven Drunken Nights er utrolig kult, forteller Martin, de bygger om hele scenen til en bar, og så forteller de hele historien om The Dubliners. Og dette er dyktige musikere, de spiller vanvittig bra.

Brygga Kultursal har som mål å skape et bredt tilbud for haldenserne.

– Vi har en god bredde i vårt spekter, det skal være noe for alle. Blåseensemblet har sine konserter, og vi tilbyr alt fra teater og magishow til konferanser, konfirmasjoner, julekonserter og stand up.  Og de virkelig store popkonsertene. Det er veldig kult at Astrid S åpner sin turné her i Halden, og dessuten er det jo veldig gøy at hun velger å komme tilbake hit til Halden.

Astrid S kommer tilbake til Halden!

I løpet av et par uker kommer programheftet ut i byens postkasser.

– Vi har tatt opp tråden igjen på å lage fysisk program. Hver sesong kommer det et program på 32 sider, med fyldig stoff om arrangementene vi tilbyr i månedene som kommer.

En av programpostene i høst er Jean d’Arc med Riksteateret.

– Vi er veldig stolte over at Riksteateret velger å bruke oss som scene, det er ingen selvfølge. Jeg anbefaler alle å ta turen på Jean d’Arc, det er en utrolig flott forestilling. Det handler jo om en dame som faktisk endret verden. Forestillingen er kanskje ikke for de yngste barna, men ellers er dette for alle aldre.

Brygga Kultursal tar gjerne i mot innspill fra haldenserne.

– Er det noe du har lyst til å oppleve, så si i fra, oppfordrer Martin. Man kan sende en mail til meg, så kan jeg begynne å sondere terrenget. Jeg følger mye med, og er i tett dialog med byråene om hva som rører seg der ute. Men jeg vet jo ikke om alt som skjer! Min jobb er å forvalte kulturen på den beste måten for 30 000 mennesker, kultursalen er et kulturelt arnested. Så vi er avhengige av å treffe riktig.

Det er utfordrende tider for bransjen, og folk er litt mindre ute og opplever kultur. Men Martin har troa.

– Jeg er positivt avventende, vi går et skritt om gangen og håper på det beste. Kulturlivet i Halden er en skikkelig bastion, den består. Jeg har også troa på at kultur er bra for deg, god kultur er en god vaksine!

Husk at Brygga kultursal også selger gavekort! Det er vel en finfin bursdagsgave?

– Mange kjøper gavekort hos oss, spesielt før jul. Det er jo en kjempefin gave. Vi har jo noe for enhver smak.

Martin er takknemlig for tålmodigheten under koronapandemien. Det har vært mange endringer, refusjoner og nye endringer. Martin synes haldenserne har vært utrolig forståelsesfulle.

– Jeg vil takke dere alle sammen! Og så håper jeg å se så mange som mulig av dere på Brygga i høst!

 

Her kan du se programmet for høsten.

 

 

Kommentarer

kommentarer