Høsten med Verdensbro

Verdensbro har hatt en hektisk sommer og et aktivt koronaår, og nå har de startet på et rikt og bredt høstprogram også. Det skjer masse spennende hos Verdensbro denne høsten!

Det har ikke vært sommerferie for Verdensbro. I sommer har de ikke bare laget Sommerfest for barna i Busterudparken, men de har også hatt ukentlige arrangementer i parken for alle byens barn. Som alltid hos Verdensbro er alt helt gratis!

– Vi er veldig stolte av at vi har klart å holde aktivitetsnivået oppe dette året til tross for korona, sier Dina Billington, det har vært viktig for oss.

Barnas sommerfest i Busterudparken. Foto: Johannes Granseth.

Og nå har Verdensbro utvidet staben! Emilie Evjen Berg er ansatt som administrativ konsulent/prosjektkoordinator.

– Jeg er en administrativ potet, ler Emilie.

– Emilie kan så mye, sier Dina, og liker også å lære nye ting. Det er et veldig godt utgangspunkt! Organisasjonen Verdensbro er jo fremdeles i en oppstartsfase. Så Emilie blir med på den reisen det blir å etablere Verdensbro.

Emilie har jobbet både i Halden teaterskole og i Halden kulturskole. Hun er dessuten utdannet dramapedag og og prosjektleder, og har også jobbet som skuespiller. Hun har med andre ord bred og riktig erfaring!

Barnas sommerverksted! Foto: Johannes Granseth.

Verdensbro er den nye paraplyen for alt det som Dina og Ove bedriver av aktiviteter, fritidstilbud og forestillinger. Blant annet Fargespill og Barnas Verdensdager! Dere husker vel Barnas Verdensdager, den fantastiske festivalen på nordsiden? Med hester og vafler og lamaer og klovner og dans og verksteder og gratis mat fra hele verden og kino, og alt mulig annet gøy? Den blir nok hetende Verdensbrofestivalen fra nå av.

Klovn på Barnas Verdensdager. Foto: Cliff James.

Ukentlig har Verdensbro et gratis aktivitetstilbud i Busterudgata 1. Der er det kunst og forming, dans, kor, sangundervisning og valgfag hver uke.

– I år har det vært 70 barn som har benyttet seg av tilbudet, forteller Ove. Det pleier jo å være mange flere, men på grunn av koronaen så har det jo vært litt begrenset. Men vi har jo klart å ha undervisning hver uke, enten fysisk eller digitalt. Vi har hatt sju faste instruktører, pluss fire ungdommer som jobber som assistenter.

Verdensbro-timeplanen for høsten 2021 ser sånn ut :

I  tillegg til å ha fast timeplan, lage Barnas Sommerfest i Busterudparken i sommer, organisere sommerskole i mat og helse/kunst og forming i samarbeid med kommunen, og tilby barnas sommerverksted i parken hver torsdag har Verdensbro også klart å lage to musikkvideoer, og gitt ut to singler i løpet av koronaens år. Dessuten har de opptrådt for Kronprinsparet i Fredrikstad!

– Så vi har faktisk opptrådt for 400 publikummere i år! forteller Ove. Og hatt 37 000 visninger på musikkvideoene!

Dessuten har hatt Verdensbro hatt skrivekurs, de har hatt skrivekonkurranse, utdeling av karnevalposer i gågata, gratis kino for barn og workshops i hip hop og låtskriving. Og mye mer.

– Før koronaen laget vi få, men store arrangementer, sier Dina. Det vi har måttet gjøre under koronaen er å lage flere, men mindre arrangementer, og det har vi lyst til å fortsette med. Det er koselig at det skjer noe litt oftere.

Her kan du se noe av det Verdensbro skal sysle med i høst. De skal lage arrangørworkshop, der ungdom kan lære seg å arrangere. De har buttonsverksted, de skal ha hennamalingkurs, brettspillkurs, teaterworkshop og mye annet gøy! Se bare her:

Trykk på bildet, så kommer du inn på Verdensbro sin nettside:-).

– Det første store arrangementet vårt i høst er Global musikkfest i Brygga kultursal, forteller Emilie. Og vi er ganske stolte av at selveste Royane fra Skal vi danse kommer hit til Halden for å være med på det! Den eneste musikkopptredenen hun skal ha i høst blir her hos oss i Halden!

I tillegg har altså øvingen mot vårens Fargespillforestilling startet!

– Til våren blir det faktisk tre år siden vi har hatt forestilling, sier Ove, så vi gleder oss veldig til å arrangere Fargespillkonsert igjen!

Det gleder vi oss til også. Endelig skal vi få et gjensyn med den fargesprakende musikkfesten i kultursalen!

Fargespill 2019. Det er lenge siden det! Foto: Ellen Midtfjeld.

Konseptet er det samme som før; barna er medskapende i prosessen og kommer med musikk de har lyst til å ha med i forestillingen. Så syr Dina og Ove sammen en forestilling.

– Det som er nytt nå er at vi har begynt å utfordre uttrykket litt, forteller Dina, vi har blitt litt mer moderne. Vi har vært opptatte av folkemusikk og barnesanger, men nå skal vi ta mer popmusikk inn i konserten. Det er viktig for oss at barna som er med i forestillingen føler eierskap til dette.

Har du lyst til å lese mer om Verdensbro? Det kan du gjøre på deres nettside!

 

Kommentarer

kommentarer