Høsten med Halden litteraturforening

På tross av den pågående pandemien ønsker styret i Halden litteraturforening å legge til rette for litterære opplevelser også denne høsten.

Vi har leid Black Box for å ha stor nok plass til å overholde smittevernreglene med god avstand mellom sitteplassene. Vi har håndsprit tilgjengelig, begrensning på antall plasser og det vil stå noen i døra og registrere publikum med navn og telefon slik at vi har oversikt over hvem som deltar ved en eventuell senere smittesporing.

Selv om vi må ta visse forholdsregler skal vi lage en hyggelig ramme rundt våre arrangement og håper haldenserne vil få med seg en eller flere spennende forfattere på Black Box denne høsten/vinteren.

Black Box kl. 19.00

I våres måtte vi avlyse planlagte arrangement, men 11. november blir det en ny mulighet til å høre Kjartan Fløgstad samtaler med Thore Nilsen om sin siste roman Due og drone.

 

Due og drone er en innholdsrik, kompleks roman i velkjent «fløgstadspråk» som spenner over tiden fra andre verdenskrig til Norge i nåtid. Krigsprofitører er et hovedtema i denne romanen. Vi finner også spionasje, systematisk løgn, nypuritanisme, sensur og terror – med et stort persongalleri av både fiktiv og historisk karakter.

Men først kommer Soudabeh Alishahi – onsdag 23. september. Alishahi ble Oslos første fribyforfatter og hennes roman «En vakker dag» kommer ut på norsk i august 2020. Den handler om Afra som vokser opp i et Iran styrt av sjahen og flykter senere til Norge der hun ser det nye landets kultur med iranske briller.

14. oktober treffer vi Sigmund Løvåsen på Black Box. Han har skrevet en grundig biografi om forfatteren og tegneren Kjell Aukrust. I boka forteller han varmt og innsiktsfullt om multitalentet fra Alvdal i den første brede Aukrust – biografien.

Vi avslutter høstprogrammet for voksene onsdag 25. november. Da kommer Arnt Martin Brynildsen med band som formidler tonesatte dikt av Vestfold-forfatteren Aasmund Brynildsen.

Barnearrangement Halden bibliotek kl. 13.00

Barnearrangementene blir for en eksklusiv liten gruppe – vi satser på max 20 personer med både store og små. Det er derfor kun lov med en voksen per barn. Gratisbilletter reserveres på www.ticketmaster.no for å sikre plass.

SØNDAG 20. SEPTEMBER KL. 13 PÅ HALDEN BIBLIOTEK

Forfattermøte for barn der Henrik Hovland leser fra siste bildebok om Johannes Jensen: Johannes Jensen tar nattoget. Johannes Jensen skal på konferanse i Bergen. Problemet er at Johannes er redd for både bergensere og menn med skjegg. Og Bergen er en by full av bergensere. Passer for barn og voksne fra ca 3 år og oppover.

SØNDAG 11. OKTOBER KL. 13 PÅ HALDEN BIBLIOTEK

Forfattermøte for barn der Gudrun Skretting forteller og leser fra den siste boka om Anton. n. I denne tredje boka om Anton blir han kjent med en jente med svømmebasseng. Innendørs svømmebasseng. Kan man ønske seg mer? Anton får smaken på det gode liv. Dessverre bruker pappa de få pengene han har på bryllupet sitt, og Anton må finne kreative ideer å bli rik på. Lufte hunder, gamle menn og barnebarna deres for eksempel. Men et liv i jakt på luksus har sin pris. Anton må velge mellom venner, kjærester og brusmaskiner. Passer for barn fra ca. 8 -12 år.

SØNDAG 22. NOVEMBER KL. 13 PÅ HALDEN BIBLIOTEK

Forfattermøte for barn, der Torun Lian forteller og leser fra den siste boka om Alice Andersen: Alt du ikke vet om Alice og godt er det. Alice er en helt vanlig og helt uvanlig 8- åring. Hun tenker mye og vil helst ikke stikke seg fram. Hun er redd for hunder, for havbunnen og for skoleveien. Egentlig er hun redd for det meste. Ingen bekymrer seg mer enn Alice.

 Her finner du Halden litteraturforening på Facebook 

 

Foto av Kjartan Fløgstad; Julie Pike. Foto av Torun Lian: Aschehoug.

 

Kommentarer

kommentarer