Høsten med Halden litteraturforening

Halden Litteraturforening har satt sammen et spennende program for høsten 2021! Se bare her: 

Tirsdag 7. september kl. 19 i Black Box

Helga Flatland snakker om og leser fra sitt forfatterskap, og særlig sin siste roman Et liv forbi.

Helga Flatland mottok Tarjei Vesaas debutantpris i 2010, og har siden vært en markant samtidsforfatter med en stadig voksende leserkrets. Hennes forrige roman, En moderne familie, vant Bokhandlerprisen. Et liv forbi skildrer en kvinne som får kreft. Romanen har to jeg-fortellere, både den syke selv og hennes voksne datter, og boken viser deres ulike opplevelser av situasjonen, gjennom spørsmål om tilknytning, forpliktelse og forsømmelse. Billetter på Ticketmaster.no.


Torsdag 30. september kl. 18 på Brygga kultursal

Vigdis Hjorth om Berthold Brecht – en kynisk menneskevenn, i samarbeid med Brygga kultursal

Berthold Brecht (1898-1956) var en tysk forfatter og dramatiker. Han er kjent for stykker som Galileis liv, Mor Courage, Det gode menneske fra Sezuan, Den kaukasiske krittsirkelen og Tolvskillingsoperaen. Brecht grunnla og ledet det eksperimentelle teateret Berliner Ensemble, som hadde en banebrytende innflytelse på det europeiske etterkrigsteateret.

Forfatteren Vigdis Hjorth forteller om og framfører Berthold Brecht. Jørn-Simen Øverli synger Brecht på norsk, og Ruth Wilhelmne Meyersynger på tysk. Kvelden starter kl. 18 med førprat ledet av Ann-Elisabeth Lande. Forestillingen starter kl. 19.30. Billetter på bryggakultursal.no.


Onsdag 6. oktober kl. 19 i Black Box

Camara Lundestad Joof i samtale med Frode Rekve om hennes bok Eg snakkar om det heile tida.

Camara Lundestad Joof er scenekunstner, dramatiker og forfatter, og har nylig startet i jobben som husdramatiker på Nationalteateret. Som dramatiker har hun satt opp stykker i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Italia. Hun fikk i 2018 mye oppmerksomhet for debutboka Eg snakkar om det heile tida, en bok om strukturell undertrykkelse og hverdagsrasisme, følt på kroppen.

Frode Rekve har lang fartstid som journalist og redaktør, blant annet i Halden Arbeiderblad. Han har vært leder for Institutt for journalistikk i Fredrikstad, prosjektleder for NRK Alltid nyheter, og jobber nå med ytringsfrihet og journalistikk i Midtøsten. Billetter på Ticketmaster.no


Torsdag 4. november kl. 18 i Black Box       

Frithjof E. Bye-kveld

Frithjof E. Bye (1900-1973) var en forfatter fra Tistedal. Bye debuterte i 1942 med romanen Sør i landet nord i sjøen. Fredløs ferd ble utgitt i 1946 og Ættens makt i 1948. Totalt ble bøkene trykket i 33.000 eksemplarer, og de ble oversatt til sju språk. Hovedperson i romantrilogien er skogskjempen Alv Udda.

Opplesning fra Udda-triologien av Jan de Vibe. Foredrag av Kristin Søhoel om utviklingen av manuset til det kommende Udda-spillet. Utdeling av stipend til en lokal kunstner eller forfatter fra Otilie og Frithjof E. Byes minnefond. Arrangementet gjøres i samarbeid med Foreningen for fremme av Fridthjof E. Byes forfatterskap og Otilie og Frithjof E. Byes minnefond. Gratis inngang, billetter på universe.com.


Onsdag 17. november kl. 19 i Black Box

Bokbad med Kjartan Fløgstad om hans siste roman Due og drone

Kjartan Fløgstad har skrevet seksten romaner og en lang rekke essaysamlinger, dikt, skuespill og biografier. Han har fått blant annet Aschehougprisen, Nordisk Råds litteraturpris, Kritikerprisen, Noregs mållags pris, Brageprisen, Gyldendalprisen og Brages hederspris. Due og drone er en innholdsrik, kompleks roman i velkjent «Fløgstadspråk» som spenner seg over tiden fra andre verdenskrig til Norge i nåtid. Krigsprofitører er et hovedtema i denne romanen. Det er også spionasje, systematisk løgn, nypuritanisme, sensur og terror, med et stort persongalleri av både fiktiv og historisk karakter.

Thore Nilsen samtaler med Kjartan Fløgstad. Nilsen er tidligere lærebokforfatter, lærer og utdanningsleder ved Halden videregående skole. Billetter på Ticketmaster.no

BILLETTER OG MEDLEMSSKAP

Priser arrangementer

Medlem: 100 kr / ikke-medlem: 150 kr

Billetter får du på

http://www.ticketmaster.no.

Eventuelle restbilletter ved inngangen

via Vipps 502157.

Medlemskap

100 kr for høst 2021 / vår 2022.

Betales til kontonummer 1080.34.86404

eller Vipps 502157

Her finner du Halden litteraturforening på nett!

Bilder:

Helga Flatland: Agnete Brun

Kjartan Fløgstad: Julie Pike

Camara Lundestad Joof: Maria Gossè

Bildet av Frithjof E. Bye er avfotografert fra boka «Haldenforfattere gjennom 300 år, bind 2» av Roger Prang

Vigdis Hjorth, Jørn Simen Øverli, Espen Leite og Ruth Wilhelmine Meyer: Tilbudogetterspørsel.

Kommentarer

kommentarer