Hør Martes podcast:

I dag lanserer haldenjenta Marte Teien sin nye podcast: Kvinner med tæl!Marte Teien er en av de 12 utvalgte Østfold-ambassadørene gjennom Mulighetsriket, hun skal det kommende året fremsnakke Østfold. Hennes bidrag er å snakke med kvinner i næringslivet i Østfold om hvordan og hvorfor de har lykkes.

For å nå ut vil hun ta en prat med ulike kvinner og skape større bevisstgjøring rundt utdanning, karriere, næringsliv, og ikke minst dele gode historier om små og store temaer.

–Altfor mange østfoldinger i dag ser ikke hvilke muligheter de har og de trenger gode rollemodeller som har turt å satse. Jeg ønsker å nå alt fra 18-åringen som mener man må til Oslo for å studere og bo, til den nyutdannede studenten på Høgskolen i Østfold som mener det er ikke er nok spennende jobber i fylket, til 50-åringen som vurderer å bytte jobb og følge drømmen sin, forteller Østfold-ambassadør, Marte Teien.

Podcasten lanseres 8. mars i forbindelse med kvinnedagen og skal hete «Kvinner med tæl». Dette er en drøm Marte har hatt og når muligheten kom opp om å bli Østfold-ambassadør var hun klar på sitt bidrag: hun skulle fortelle om alle de flinke damene som har turt å satse i Østfold.

– 8. mars er en dag som feirer generasjonene av møde og bestemødre som beredte grunnen for oss kvinner slik at vi kan skinne. Så det er ikke uten grunn at jeg valgte denne dagen for å lansere podcasten, forteller Østfold-ambassadør, Marte Teien.

Marlene Mathisen og Marte Teien er haldensere og Østfoldambassadører. Marte Teien til høyre i bildet.

Førstemann ut er Tone Horvei Bredal, kommunikasjonssjef på Borregaard

Det er svært mange ulike kvinner i Østfold som vil bli presentert via podcasten og når utvelgelsen startet var Tone Horvei Bredal et prakteksempel på en «kvinne med tæl» som har lykkes godt i næringslivet. I episoden snakkes det om hersketeknikker, karriere og rollemodeller.

– Jeg håper min erfaring kan bidra til at enda flere kvinner ønsker å satse – uansett hva man måtte drømme om. For meg er «kvinner med tæl» kvinner som finner måter å leve ut sine drømmer på, uavhengig om det dreier seg om karriere eller andre typer av selvrealisering. I tillegg håper jeg at enda flere ledere ser verdien av mangfold og det å gi muligheter og heie sine medarbeidere frem gjennom tillit, ansvar og støtte. Ta noen med deg til toppen!, sier kommunikasjonssjef i Borregaard Tone Horvei Bredal.

Gjør dette ved siden av jobben

Det å skulle lage en podcast har vært mye jobb og research, og det har blitt lagt ned mye tid i dette etter Martes ordinære jobb som rådgiver i Ungt Entreprenørskap. Planleggingen startet allerede i november og nå er podcasten klar for lansering, og blir å finne på Spotify og Itunes. Det har vært en klar fordel at alle har vært svært positive til dette.

– Podcasten er et av de bidragene jeg har tro på og jeg har skikkelig troa på Marte. Det at vi starter med Tone er jeg glad vi fikk til. Hun var en av grunnene til at jeg startet å studere kommunikasjon, og jeg er nok ikke den eneste som syns at dama er rå, forteller prosjektkoordinator i Mulighetsriket, Anneli Lund.

Tekst: Mulighetsriket.

Kommentarer

kommentarer